K1 i Boks

Crawford: Djeca mi se neće baviti MMA-em, prijatelj sam s Mirsadom Bektićem i znam koliko zarađuju!

Crawford i Bektić
 Instagram - Ilustracija
U posljednjoj epizodi svjetski poznatog podcasta "Joe Rogan Experience" (JRE MMA Show) je gostovao jedan od najboljih P4P profesionalnih boksača današnjice Terence Crawford. U jednom trenutku se osvrnuo i na prijateljstvo s bosanskohercegovačkim UFC borcem Mirsadom Bektićem.

Popularni UFC-ov komentator i podcaster je u gotovo na samom početku podcasta piitao neporaženog Crawforda (35-0) hoći li mu se djeca možda ikada baviti MMA sportom jer trenutačno treniraju hrvanje, na što je "Bud" odgovorio negativno.

"Ne, nikada. Pokušavam ih prebaciti na baseball u sljedećih godinu dana. Jer u hrvanju baš i nema novca, a niti MMA borci ne zarađuju previše. A dobivaju previše batina. Pogledajte Pettisa sada, mislim da je slomio gležanj u tom meču, a nije zaradio više od 300 tisuća dolara", odgovorio je svjetski prvak i dodao:

"Oni dobivaju koljena ili udarce nogama u glavu, u zube. Mislim da je MMA više brutalan od boksa. U boksu ima više ozljeda glave, ali ukupno govoreći mislim da MMA ostavlja veći trag od boksa. Ali niti boks nije zdrav, događaju se razne ružne stvari, ljudi umiru u rignu..."

Nešto kasnije tijekom razgovora su pronašli podatak da je Pettis zaradio tek 155 tisuća dolara za meč protiv Diaza u kojem je teško ozlijeđen i morat će dugo pauzirati. Na tu je informaciju Rogan ustvrdio da su honorari MMA borcima znatno pali nakon što je uveden dogovor s kompanijom Reebok, pa sami borci više nisu imali dodatan izvor prihoda kao do tada.

"Prije su zarađivali mnogo više. Imam jako dobrog prijatelja Mirsada Bektića, iz Nebraske. On je iz Bosne, ali živi u gradu Lincolnu u Nebraski. Mi smo jako dobri prijatelji, jako, jako dobri prijatelji. I on mi uvijek kaže kako im je strukturiran honorar; dobiju dio za to da se pojave na meču, dio za pobjedu, dio za najbolji nokaut...", otkriva i zaključuje priču Crawford.

Rogan je u međuvremenu pohvalio Bektića za kojeg smatra da je vrlo talentiran borac, a zatim su otišli na neku novu temu u vrlo zanimljivom podcastu koji se isplati pogledati.

28-godišnji borac iz Srebrenice je posljednji put nastupio u srpnju protiv Josha Emmetta, no nažalost je poražen tehničkim nokautom u prvoj rundi. od kada je stigao u UFC ima šest pobjeda i dva poraza, a mnogi ga smatraju budućim "contenderom" u perolakoj diviziji. Trenira u slavnom TriStar Gymu u Montrealu gdje trenutačno svoje pripreme za idući nastup odrađuje i Roberto Soldić.

Linker
19. travanj 2024 15:46