K1 i Boks

Crnogorac i Bosanac ugovorili meč za izazivača WBO svjetskog prvaka

Dilan Prašović i Edin Puhalo
 screenshot/Youtube
WBO je službeno objavio ugovaranje meča za poziciju prvog izazivača lakoteške kategorije. U njemu će se susresti crnogorski boksač Dilan Prašović i europski prvak, Edin 'Iron Puki' Puhalo iz Bosne i Hercegovine.

Dok se čeka tko će postati novi WBO svjetski prvak lakoteške kategorije, odnosno dok pitanje toga među sobom odluče Krzystof Glowacki i Lawrence Okolie, jedna od četiri elitne boksačke promocije dobit će i svog službenog izazivača. A za tu poziciju borit će se sjajni boksači iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine. To su Dilan Prašović, koji se nalazi na trećem mjestu službene WBO ljestvice i jednu pozicije lošije plasirani Edin Puhalo.

Dilan Prašović (13-0, 10 KO) je 25-godišnjak iz Herceg Novog koji se na Boxrec ljestvici nalazi na 53. mjestu ove kategorije. Do sada je suvereno prošao sve protivnike, no isto tako se mora priznati kako protiv sebe nije imao elitnu konkurenciju. U domovini ga vide kao pravog nasljednika Dejana Zlatičanina, a gledajući na godine jasno je kako njegovo najbolje vrijeme tek slijedi.

Što se tiče u Bosni i Hercegovini vrlo popularnog Edina Puhala (19-0, 18 KO), 31-godišnji "Iron Puki" na istoj je ljestvici 66. boksač, ali dobar plasmana na WBO ljestvici duguje tome što je od veljače 2019. godine njihov europski prvak. Tu titulu do sada je jednom obranio. Bilo je to u rujnu, kad je u Sarajevu savladao Ramija Alija. WBO je danas službeno objavio ovu odluku, a predstavnicima boksača dali su 15 dana za dogovor mjesta održavanja, datuma i financijskih uvjeta.

Do ove situacije došlo je nakon raskola na odnosu WBO-a i World Boxing Super Seriesa. Naime, WBO je sa svojim pojasom ušao u treću sezonu, no ostali su nezadovoljni kontroverznim prekidom iz polufinala, kojim je Mairis Briedis savladao Glowackog. Latvijcu su tim putem oduzeli titulu, tražeći da se još jednom bori protiv Glowackog. Nakon što je ovaj odlučio nastaviti svoj put u WBSS turniru, WBO je organizirao gore spomenutu borbu za titulu, a taj novi prvak susresti će se s pobjednikom u ovom tekstu najavljenog meča.

Linker
20. travanj 2024 09:25