K1 i Boks

Dana White rangirao najbolje boksače teške kategorije

Dana White
 Screenshot (YouTube)
Predsjednik UFC-a Dana White veliki je ljubitelj boksa, za koji i dalje govori kako je njegova prva i najveća ljubav. Upravo o boksu je progovorio u jednom od svojih posljednjih intervjua te je rangirao najbolje teškaše svijeta.

Teška kategorija profesionalnog boksa dugo nije bila ovako uzbudljiva kao danas. Događaju se sjajne stvari i sjajni mečevi, a pobjeda Andya Ruiza nad Anthonyem Joshuom samo je dodatno pridonijela cijeloj situaciji. Tako trenutno imamo četiri velika i uzbudljiva teškaška imena, a na prvo mjesto među njima Dana White je odlučio staviti Tysona Furya.

"Teško je ne složiti se kako je Tyson Fury trenutno najbolji. Izgledao je sjajno u meču protiv Wildera. Istina, bio je pogođen onim strašnim udarcem, ali ustao se na noge što je totalno ludo. Kad Wilder pogodi ljude, oni se ne ustaju. Taj meč bio je sjajan i nakon njega teško mogu ne zvati Furya najboljim", rekao je White, nakon čega je pridodao i ostatak. Zapravo, novinar je rangirao Wildera na drugo mjesto, Ruiza na treće, dok bi Joshua po tom pitanju bio četvrti.

"Tako je, mogu se sto posto složili s tim poretkom. No, sada imamo četiri sjajna boksača, uzbudljive, eksplozivne tipove sjajnih osobnosti. I svi imaju pravu udaračku moć za završiti mečeve. Teško da može biti bolje", objasnio je predsjednik UFC-a.

Fury će sutra ući u ring protiv Toma Schwarza, dok je Wilder prošlog mjeseca ekspresno riješio Dominica Breazealea. Kako stvari stoje, ukoliko obojica do kraja godine uspješno odrade mečeve koji im predstoje, početkom 2020. napokon bismo mogli gledati revanš teškaškog duela koji nas je prošle godine sve oduševio.

Linker
22. travanj 2024 11:09