K1 i Boks

Dva bivša teškaška UFC izazivača potvrdili borbu u boksu bez rukavica

Bigfoot vs. Gonzaga
 Youtube
Nakon što su nedavno objavili kako su u svoj roster doveli bivšu veliku MMA zvijezdu, Antonija 'Bigfoota' Silvu, iz Bare Knuckle Fighting Championshipa sad su objavili i njegovog protivnika. Bit će to još jedan bivši izazivač za UFC titulu, Gabriel Gonzaga. Njihova borba predvodit će program osme BKFC priredbe.

Bivši UFC borci vrlo brzo su se pokazali kao najbolje rješenje BKFC promocije za probitak na tržište. Njihov predsjednik David Feldman tako ne razmišlja predugo kad ima priliku staviti ugovor pred nekog bivšeg člana najveće svjetske MMA promocije. Bigfoota Silvu vratio je iz mirovine, a iz svojevrsnog "mirovanja" je sad povukao i Gabriela Gonzagu.

Datum kojeg će se ova dva bivša UFC-ova teškaška izazivača sučeliti je 19. listopada. Ring će se ponovno naći u Tampi na Floridi, mjestu gdje su se već borili Paulie Malignaggi i Artem Lobov. Za sada nije poznato što još BKFC namjerava ponuditi svojim fanovima, kao niti hoće li ovo biti PPV event. Za sada najveće borbe ove promocije donijeli su bivši UFC borci, tako da ne treba čuditi i ovaj potez.

Bigfoot je svoju posljednju MMA borbu imao u lipnju 2017. godine, što mu je bio sedmi poraz u osam posljednjih borbi. Gonzaga je posljednju borbu imao u svibnju 2018. godine, kad je poražen od Alexandera Emelianenka. Obojica su se inače u prošlosti boriti za UFC titulu prvaka. Gonzaga je to izborio onom sad već ikonskom pobjedom nad Mirkom Filipovićem, no Randy Couture je u kolovozu 2007. godine bio bolji od njega. Bigfoot je svoju priliku imao u svibnju 2013. godine, kad ga je pobijedio Cain Velasquez.

Linker
22. travanj 2024 23:52