K1 i Boks

Ekspresno ugovoren revanš meča Whytea i Povetkina

Whyte vs. Povetkin
 Matchroom Boxing
Revanš boksačkog meča između Alexandra Povetkina i Dilliana Whytea ugovoren je za 21. studenog

Nakon što je već prije deset dana potvrđeno kako bi se Alexander Povetkin i Dillian Whyte ove godine još jednom trebali susresti u ringu, pregovori su završeni te je poznat službeni datum revanša, odnosno meča u kojem će Whyte pokušati osvetiti svoj drugi poraz u karijeri. Njega je 22. kolovoza doživio podosta neočekivano, posebno za britanske gledatelja kojima je bio predstavljen kao veliki favorit.

Povetkin je ipak tog dana pokazao kako u zlatnom olimpijcu i dalje ima dinamite te je slavio brutalnim nokautom na početku pete runde i to nakon što je dva puta u četvrtoj bio poslan na pod. Whyte je nakon meča bio razočaran toliko da je Eddieju Hearnu uskočio usred davanja intervjua te je odmah zatražio aktiviranje klauzule o revanšu. Svjestan što je prije meča potpisao, Povetkin nije pravio nikakve probleme pa su se timovi vrlo lako dogovorili.

Datum meča je 21. studenog, a danas bi isti trebao biti službeno potvrđen, nakon što je sam Whyte to još jučer neslužbeno učinio. Do datuma je došao Mike Coppinger s Athletica, jednog od vodećih svjetskih sportskih medija.

Rus je pobjedom u prvom meču Whyteu oduzeo pojas privremenog WBC prvaka svijeta, no ne i poziciju obaveznog izazivača, koju je Britanac prije toga imao. Predsjednik WBC-a, Mauricio Sulaiman je otkrio kako je Whyte bio u situaciju gdje je zavrijedio taj status, no da nakon njegovog poraza nema smisla praviti probleme organizaciji meča između WBC prvaka Tysona Furyja (ili Deontaya Wildera ako ga ovaj savlada) i vlasnika preostala tri pojasa, Anthonyja Joshue.

Whyte će u ovom meču, koji će se vjerojatno održati u Londonu, pokušati prije svega osvetiti poraz i vratiti si status boksača kojeg se smatralo da se na svjetskom teškaškom vrhu nalazi odmah ispod velike trojke Fury-Joshua- Wilder.

Linker
15. travanj 2024 03:58