K1 i Boks

Evander Holyfield se vraća u ring! Već se priča o novom sudaru boksačkih ikona...

Mike Tyson i Evander Holyfield
 JOHN GURZINSKI / AFP
Legendarni boksački prvak Evander Holyfield (44-10-2-1 nc) najavio je povratak u ring!

Nedugo nakon Mikea Tysona još jedan boksački velikan odlučio je ponovno navući rukavice s istim ciljem.

"Jeste li spremni? Došao je trenutak na koji ste svi čekali... Prvak se vratio! Volio bih objaviti da se vraćam u ring, a nastupit ću u ekshibicijskim mečevima s plemenitim ciljem", objavio je Holyfield na svom Twitter profilu.

Danas 57-godišnji 'The Real Deal' nekadašnji je kralj lakoteške i teške kategorije, a ujedno i apsolutna boksačka legenda.

Slavni Amerikanac iz Atmorea tijekom jedne bogate karijere osvajao je titule u lakoteškoj i teškoj kategoriji, a posljednji profesionalni meč odradio je 2011. kada je tehničkim nokautom svladao Briana Nielsena.

Podsjetimo, povratak u ring i sudjelovanje u humanitarnim boksačkim ekshibicijama nedavno je najavio i veliki Holyfieldov rival iz devedesetih - Mike Tyson. Stoga nas nimalo ne čudi to da su već krenule priče o mogućem trećem susretu ovih ikona.

Dvojica slavnih teškaša dvaput su se obračunali tijekom svojih profesionalnih karijera, a Holyfield je slavio u oba susreta. Prvi puta tehničkim nokautom u meču koji se 1996. godine održao u lasvegaškoj MGM Grand Garden Areni, a drugi puta već iduće godine kada je na istom mjestu Iron Mike diskvalificiran nakon što je u povijesnoj borbi svom rivalu odgrizao dio uha.

Linker
21. travanj 2024 03:10