K1 i Boks

Evander Holyfield spreman izaći iz mirovine za četvrti međusobni meč protiv velikog rivala

Evan i Evander Holyfield
 Instagram
Iako je od njegovog posljednjeg meča prošlo osam godina, danas 57-godišnji Evander Holyfield razmišlja o kratkom izlasku iz mirovine i četvrtom meču protiv svog nekad velikog rivala, a danas prijatelja, Riddicka Bowea. Čak je otkrio kako je bilo ozbiljnih pregovora o tom meču.

Holyfield i danas 52-godišnji Bowe odradili su jednu od najvećih trilogija u povijesti boksa. Sve je počelo 1992. godine, kad je Bowe detronizirao tada apsolutnog prvaka Holyfielda. Iduće godine Holyfield se osvetio u revanšu, da bi 1995. godine trilogija završila pobjedom Bowea prekidom u osmom rundi. Holyfield je ostao jedini boksač koji je savladao Bowea u njegovoj karijeri, koju je završio uz omjer 43-1, a njihovi mečevi ušli su u sve povijesne boksačke zapise. No, ta priča možda nije gotova unatoč tome što su njih dvojica danas veliki prijatelji.

Kako piše britanski Mirror, Holyfield i Bowe bili su u igri za meč koji bi se održao u Japanu. Zapravo, nešto o tome rekao je sam legendarni šampion i jedini čovjek koji je bio apsolutni prvak svijeta u dvije različite kategorije.

"Imao sam nešto dogovoreno u Japanu, no sad se situacija stišala i nitko mi se ne javlja. Nadam se da će se dogoditi, no trenutno nemam nikakvih informacija niti me tko kontaktirao po tom pitanju. Ako se dogodi, sjajno. Ako ne, također mi je dobro", rekao je Evander koji formu održava uz treninge sa svojim sinom Evanom. Riječ je o 22-godišnjem boksaču super velter kategorije koji je ovog mjeseca uspješno odradio svoj profesionalni debi.

Ipak, otkrio je Holyfield kroz svoju iduću rečenicu kako bi se ovdje radilo o ekshibiciji i to onoj za kakvu bi obojica bili jako dobro plaćeni.

"Želio sam to napraviti s Riddickom Boweom. Mi smo prijatelji. No, količina novca o kojoj se govorilo bi bila jako lijepa za nešto što traje tri runde", objasnio je.

Iako je pet godina mlađi od Holyfielda, Bowe se umirovio tri godine prije njega tj. 2008., no zapravo svoj posljednji pravi meč odradio 1996. godine, kad je upisao pobjedu protiv Andrewa Golote diskvalifikacijom. Nakon toga se vraćao po jednom 2004., 2005. i spomenute 2008. godine, no bili su to mečevi protiv manje poznatih protivnika, kojima je Bowe odradio tek show za publiku. Mnogi se danas pitaju koliko bi srebrni olimpijac iz Seula (kontroverzni poraz od Lennoxa Lewisa) postigao da nije ozbiljni boks napustio sa samo 29 godina.

Linker
24. travanj 2024 15:03