K1 i Boks

Felixa Sturma u povratničkom meču čeka neporaženi Nijemac

Felix Sturm
 Franz Waelischmiller / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance / AFP
19. prosinca u ring se vraća Felix Sturm, a protivnik će mu biti Timo Rost iz Njemačke

Gotovo pet godina nakon što smo ga posljednji put gledali u ringu, Adnan Čatić, boksačkom svijetu poznatiji kao Felix Sturm, 19. prosinca odradit će novi profesionalni boksački meč. 41-godišnjem boksaču koji nastupa pod njemačkom zastavom suprotstavit će se Timo Rost, a meč će se održati u Kölnu. Dogovoren je na deset rundi.

29-godišnji Rost je po BoxRecu 163. boksač svijeta u super srednjoj kategoriji te je do sada ostvario deset pobjeda i dva neodlučena meča. Ove godine nastupio je već dva puta, a ovo mu je svakako najveći meč do sada. Nagađalo se kako bi Sturm mogao dobio neko veće ime, no Rost je najbolje što se u ovim trenutnim uvjetima moglo osigurati.

41-godišnji Sturm u karijeri je upisao 40 pobjeda, šest poraza i tri neodlučena meča. 2003. godine osvojio je WBO titulu srednje kategorije, no izgubio ju je porazom od Oscara De La Hoye. WBA titulu osvojio je 2006., da bi ju također odmah izgubio. Ipak, tu titulu osvojio je ponovno već iduće godine, a onda ju je 12 puta uspješno obranio. U svom posljednjem meču osvojio je titulu super srednje kategorije, savladavši Fedora Chudinova, no nakon toga se povukao. Razlog toga su problemi s dopingom, ali onda i sa zakonom u privatnom životu.

Sturm je, podsjetimo, još prošle godine proveo osam i pol mjeseci u pritvoru, a u travnju je zbog utaje poreza osuđen na tri godine zatvora, no dopušteno mu je da se brani sa slobode jer je u tijeku žalbeni proces.

Linker
26. travanj 2024 18:44