K1 i Boks

Forbes: 'Fury vs. Miočić će biti lakše organizirati od Mayweather vs. McGregor'

 Ilustracija/ Screenshot (YouTube)
I ugledni Forbes se raspisao o potencijalnom "cross over" meču između Stipe Miočića i Tysona Furyja o kojem se posljednjih dana vrlo glasno raspravlja u MMA medijima. Sada je najugledniji svjetski financijski list dao svoj sud iz ekonomske perspektive.

Oni već u naslovu naglašavaju kako bi meč "Miočić vs. Fury" trebalo biti lakše organizirati od dvoboja "Mayweather vs. McGregor" koji smo prije dvije godine pratili iz Las Vegasa.

Forbes vjeruje da je najveća prednost to što Miočić ima ugovor s UFC-om koji se prikazuje na ESPN-u, a Tyson Fury je u poslovnom odnosu s istom TV kućom.

"To bi već u startu eliminiralo bilo kakvu konfuziju o tome gdje bi se meč trebao prenositi", stoji u Forbesovom članku koji dodaje da je Mayweather imao ugovor sa "Showtimeom" što je zakompliciralo čitavu priču.

Druga pozitivna činjenica, tvrdi Forbes, je to što Fury i Miočić nisu superzvijezde kalibra Mayweathera ili McGregora.

"Fury je stepenicu ispod, ali sigurno netko tko je relevantan. To pokazuju i njegove društvene mreže tijekom nedavnog pojavljivanja u WWE-ju. Njegov dvoboj protiv Strowmana je pogledalo više od 5.6 milijuna ljudi."

"S druge strane, Stipe nije niti Mayweather, niti McGregor, niti čak Fury, kada govorimo o popularnosti. On do sada nije pokazao da može prodati velik broj PPV-a. Najviše do sada je popis borbi koji je on predvodio generirao prodajom od 500 tisuća", dodaje se u članku koji poentira da niti Fury nije bajan u tom pogledu što je zapravo prednost jer će se dvije strane lakše dogovoriti jer je obojici u interesu ovakav dvoboj.

"Fury se do sada mučio prodajom PPV-a. Njegov okršaj s WBC prvakom Wilderom je prodan u tek 325 tisuća, a posljednji meč je zaradio manje od milijun dolara od ulaznica. No, sve ukupno je jasno tko je ovdje 'A strana' u ovom potencijalnom dvoboju", kaže se u tekstu i zaključuje:

"Nakon što Fury odradi meč protiv Wildera u veljači, uz pretpostavku da Wilder pobijedi Ortiza kasnije ovog mjeseca, možda ćemo vidjeti ima li tu vatre uz sav ovaj dim."

Linker
19. travanj 2024 00:26