K1 i Boks

(FOTO) Procurile sudačke kartice, Wilder na njima 'ne postoji'

Deontay Wilder i Tyson Fury
 Al Bello/Getty Images/AFP
Iako je Deontay Wilder (42-1-1) u prvi mah napao svoj kut pitanjem "zašto si jeb** to učinio?", statističke brojke, kao i bodovne kartice sudaca pored ringa, pokazuju da se noćas "nije pojavio" u MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu u neuspješnoj obrani titule protiv Tysona Furyja (30-0-1).

Već smo pisali da je dosadašnji WBC prvak pogodio tek 34 udarca u sedam odboksanih rundi. To je manje od 5 po svakoj odrađenoj dionici. S druge strane je novi šampion u samo sedam rundi pogodio više značajnih udaraca nego u čitavom prvom meču, koji je 2018. godine završio kontroverznom neodlučenom odlukom.

Ako pogledate službene sudačke kartice, koje je objavio FOX Sports, jasno je da je bodovanje slijedilo statistiku i da Wilder bio u potpuno bezizlaznoj situaciji.


Samo jedan sudac je "Brončanom bombarderu" dao jednu rundu. I to drugu, u kojoj je kako-tako uspio uspostaviti nekakvu ravnotežu, prije nego što ga je Fury u trećoj rušio desnim "swingom" i prije nego što je tu dionicu po sva tri suca izgubio s 10-8.

Svi suci su i petu rundu bodovali identično, odnosno s dva boda prednosti jer je Englez i u toj dionici poslao Amerikanca na pod. Ovaj put snažnim udarcem u tijelo.

Zbrojeno, suci su šest odboksanih rundi bodovali sa (59-52, 58-53 i 59-52). To je potpuna dominacija jednog boksača nad drugim. Jasno je da meč u sedmoj rundi nije prekinut zbog bačenog ručnika Wilderovog kuta, kako bi tada aktualnom prvaku trebao prekid da bi stigao do preokreta i da bi zadržao svoju titulu. Nakon svega što smo vidjeli noćas u MGM Grand Garden Areni, to je zaista znanstvena fantastika.

Linker
24. travanj 2024 03:55