K1 i Boks

(FOTO) WBO unaprijed pripremio poseban pojas za Shields: Ugravirali njezinu siluetu i optočili ga dijamantima

Claressa Shields
 Screenshot/Youtube
Noćašnja pobjeda protiv naše Ivane Habazin je Claressi Shields donijela još dva pojasa svjetske prvakinje; onaj po WBC i WBO federacijama. "T-Rex" je tako postala profesionalan boksačica (uključujući i sve boksače) koja je u najmanje profi mečeva uzela svjetske titule u tri težinske kategorije. Ove posljednje dvije je noćas ugrabila u super velteru do 69 kilograma.

Amerikanka se na svom službenom Instagramu pohvalila WBO pojasem svjetske prvakinje. Ne samo zato što je to još jedna titula u njezinoj već sada bogatoj vitrini, nego i zato što joj je WBO uručio posebno izrađeni "SUPER" pojas. Očito su u federaciji bili spremni za Claressino slavlje jer je rozi pojas posebno individualiziran za nju.

Na jednoj strani je njezina silueta, a na drugoj posveta. Detalji su od zlata, a sve je ukrašeno pravim dijamantima.

"Tako sam počašćena što mi je WBO dao ovaj super pojas prvaka! Ovaj pojas je nevjerojatan. Hvala WBO federaciji toliko puno! Ne mogu vjerovati da sam ja ugravirana na ovaj pojas i da ima prave dijamante. Presretna sam! Vauuu!", napisala je Shields uz fotografiju na kojoj pozira uz vrijedni pojas.

Amerikanka u svojoj vitrini već otprije ima titule sve četiri najveće svjetske boksačke federacije: WBA, WBO, WBC i IBO, te je jedna od tri boksačice koja ih je sve držala u isto vrijeme uz Katie Taylor i Ceciliju Braekhus. Nakon pobjede protiv Habazin nema sumnje da se radi o najboljoj boksačici u povijesti profi boksa. A odradila je tek deset mečeva...

Linker
18. travanj 2024 10:56