K1 i Boks

Fury angažirao legendarnog 'cutmana': 'Svi su zabrinuti za njegovu ranu, osim njega i mene'

Jacob Duran i Tyson Fury
 Instagram
Deontay Wilder i Tyson Fury spremni su za veliki revanš u Las Vegasu ove nedjelje u ranim jutarnjim satima. Obojica su i dalje neporaženi nakon što je prije 15 mjeseci njihov prvi meč završio bez pobjednika. 

Aktualni WBC-ov teškaški prvak pokušat će jedanaesti put obraniti pojas i tako nadmašiti rekord Muhammada Alija. S druge strane će stajati bivši prvak Fury, čovjek koji je srušio Vladimira Klička i koji želi vratiti titule izgubljene izvan ringa.

Prema najavama iz Furyjevog tabora, "Kralj Cigana" vraća se jači nego u prvom meču, a na jučerašnjem vaganju bio je i teži nego 2018. godine. Oko sebe je okupio i nove ljude, a angažirao je i novog, najpoznatijeg "cutmana" u svijetu borilačkih sportova. Iskusni Jacob 'Stitch' Duran brinut će za Furyjevo lice tijekom bitke s Wilderom. I možda neće imati lak posao obzirom da je Fury prije samo četiri mjeseca zaradio 40 šavova na licu.

"Moj posao je da im osiguram još jednu rundu", rekao je Duran za BBC Sport uoči meča u Las Vegasu.

"Pričao sam s Tysonom u dvorani, rekao sam mu da su svi zabrinuti za njegovu ranu, osim njega i mene. To neće biti problem. Rekao sam mu da je moj posao da iz ringa izađe jednako lijep, kao što je i ušao u ring", dodao je Duran.

"Psihologija je veliki dio posla. Rekao sam Tysonu da ću ga u ringu tretirati kao vlastitog sina. Morate mu dati samopouzdanja da mu skrenete pozornost s posjekotine", kaže 68-godišnjak s 25 godina iskustva u ovom poslu.

"Najvažnije je biti spreman na bilo kakav scenarij. Kada se Tyson bori, moj cijeli fokus tijekom tri minute je na njegovom licu. Ako zadobije posjekotinu, važno je ući u ring što je prije moguće. Radio sam u boksu bez rukavica gdje borci završe s 10 posjekotina. Ja sam kao umjetnik koji radi na njihovom licu, a prednost dajem ranama koje mogu biti veliki hendikep ako, na primjer, krv ulazi u oči. Tehnike koje sam razvio daju najveće šanse da vas ostave u borbi. Ništa nije garantirano. Ako vam pukne vena, teško je zaustaviti krvarenje", kaže Duran.

Radio je s najvećim svjetskim boksačkim imenima, a proslavio se i u Hollywoodu ulogom u "Rockyju". Kaže da za svoje usluge od boraca uzima fiksnu naknadu, a ponekad dobije i bonus ukoliko njegove ruke spase nečiju borbu ili karijeru.

"To je nešto na što mogu biti ponosan", kaže Duran.

Linker
16. travanj 2024 14:11