K1 i Boks

Fury i Joshua dogovorili uvjete, trebali bi odraditi dva meča!

Tyson Fury i Anthony Joshua
 Mark RALSTON / AFP | Oliver WEIKEN /dpa / AFP
Najveći boksački meč u povijesti Velike Britanije trebao bi se dogoditi iduće godine

Pregovori za održavanje boksačkog meča teške kategorije između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja u jako su dobroj fazi. Zapravo, može se reći kako je danas sklopljen dogovor oko većine toga što je trenutno moguće dogovoriti, budući da oba boksača imaju još neke obaveze prije tog eventualnog meča. Naime, dogovoreni su uvjeti za održavanje čak dva međusobna okršaja u 2021. godini. O čemu je točno riječ, medijima je objasnio šef Matchroom Boxinga i Joshuin promotor, Eddie Hearn.

"Postigli smo veliki napredak. Imamo još puno toga za odraditi, ali već gledamo prema datumima i mjestima održavanja. No, može se reći kako smo dogovorili financijsku stranu. Oba boksača pristali su na dva meča i sad se krećemo u pravom smjeru. Ono u što sam uvjeren je blagoslov od strane oba boksača", rekao je Hearn, otkrivši kako Fury ima još dvije obaveze prije toga. Prva je revanš protiv Deontaya Wildera, a onda i meč protiv propisanog WBC izazivača Dilliana Whytea, koji na izborenu priliku čeka već dvije godine, a za čiju se karijeru također brine Hearn.

"Prvi meč mogao bi se dogoditi idućeg ljeta, svakako će to biti 2021. Postoji jedan veliki vremenski period u kojem Whyte mora dobiti svoju priliku i to nam je iznimno važno. Najteži dio svakih pregovora je onaj financijski i sretan sam što su se ovdje oba boksača već sada složili po tom pitanju. Ugovori nisu potpisani jer još uvijek imamo puno toga za odraditi, ali struktura onoga što ćemo potpisati je tu i obje su se strane složile. Imamo model koji zadovoljava obje strane. Trenutno ne možemo zamisliti veću borbu u boksu, bit će to svakako najveći meč naše generacije. Dva vrlo različita momka, koji se bore na drugačiji način i koji su iskusili različite stvari u životu", otkrio je Hearn.

Tyson Fury se ovim dogovorom pohvalio na Instagramu. Otkrio je kako mu je sjajne vijesti prenio jedan od ljudi koji ga zastupaju, Daniel Kinahan, ali je isto tako rekao potvrdio kako je riječ o dogovoru mečeva za iduću godinu te kako on prije toga ima posao savladati još jednom Wildera. Whytea ovim putem nije spomenuo, odnosno iz njegovih bi se riječi dalo zaključiti kako smatra da meč protiv Joshue slijedi odmah nakon trećeg okršaja protiv "Bronze Bombera".

Linker
27. travanj 2024 05:56