K1 i Boks

Fury iznenadio zahtjevom BBC-ju: 'Uklonite me iz nominacija za sportaša godine'

Tyson Fury
 Mark RALSTON / AFP
'Gispy Kingu' nije se svidio način na koji mu je BBC Sports pokušavao iskazati čast

BBC Sports je prije dva dana objavio ovogodišnje nominacije za svoju prestižnu nagradu "Sportske ličnosti godine" (SPOTY), koja se svake godine dodijeljuje još od 1954. godine. Među šest nominiranih, u društvu prvaka Formule 1 Lewisa Hamitona, kapetana Liverpoola Jordana Hendersona, legende snookera Ronnieja O'Sullivana, jahačice Hollie Doyle i igrača kriketa Stuarta Broada, našao se i svjetski boksački prvak prema WBC-u, Tyson Fury. "Gipsy King" ima priliku postati prvi boksač s tom nagradom još otkako ju je 2007. godine osvojio Joe Calzaghe, no njemu se ne sviđa niti što je dobio nominaciju.

To je otkrio putem objave na Instagramu, zatraživši od BBC-ja da ga ukloni s popisa nominiranih. Ako se to ne dogodi, zatražio je od svojih fanova da ne glasuju za njega.

"Ovo je poruka za BBC i SPOTY nagradu. Molim vas da me uklonite sa svoje liste. Ja sam prvak naroda i ne trebaju mi nikakva priznanja niti nagrade. Znam tko sam i što sam napravio u sportu. Ljubav koju dobivam od ljudi mi znači puno više od bilo kakve nagrade koju mogu dobiti. Svim mojim fanovima poručujem da ne glasuju za mene", poručio je Fury.

BBC je već odbio njegov zahtjev, uz objašnjenje kako je lista odabrana od strane stručnih ljudi, prema njihovim sportskim postignućima u tekućoj godini. Fury je inače ove godine nastupio samo jednom, ali i to je bilo dovoljno. Naime, u pitanju je njegova velika pobjeda nad Deontayem Wilderom koju je ostvario u veljači.

Fury trenutno pokušava riješiti sve što je potrebno da bi se iduće godine borio protiv Anthonyja Joshue. Trenutno mu probleme stvari Deontay Wilder, koji i dalje tvrdi kako ima pravo na njihov treći meč. Tako je već uzrokovao otkazivanje Furyjevog meča protiv Agita Kabayela, tako što je njihov slučaj uputio na sud.

Linker
25. travanj 2024 13:49