K1 i Boks

Fury je izgubio strpljenje, a Wilder propustio priliku: 'Dosta je! Cijeli svijet zna kako bi to završilo'

Deontay Wilder i Tyson Fury
 Al Bello/Getty Images/AFP
I Tyson Fury je, barem privremeno, zatvorio vrata trilogiji s Deontayem Wilderom

Puno se ovih dana pričalo o velikom teškaškom okršaju. Britanski mediji već su objavili 'prijelomnu vijest' i objasnili da je trilogija otkazana, a kao razlog se još prošloga tjedna navodilo Wilderovo odugovlačenje kojim je navodno probio dogovorene rokove.

Tim 'Brončanog bombardera' nedugo se nakon tih vijesti oglasio i preko menadžera Shellyja Finkela poručio kako te informacije "nisu istinite".

"Deontay Wilder će se u prosincu boriti s Tysonom Furyjem. Još uvijek radimo na toj borbi", rekao je Finkel još u subotu za World Boxing News.

A što o svemu kaže Tyson Fury? Aktualni WBC-ov prvak otkrio je kako se okreće novim izazovima te da je Wilder, očito, već propustio i previše prilika.

"Veselio sam se ponovnom premlaćivanju Wildera. Bila bi to brza i lagana borba, ali Wilder i njegov tim su se poigravali s datumom. Oni se zapravo ne žele boriti s linearnim prvakom. Znaju dobro kako bi to završilo, a zna i ostatak svijeta - s Wilderom ponovno na guzici", izjavio je Fury u razgovoru za The Athletic.

'Kralj Cigana' rekao je kako se dugoiščekivana borba trebala dogoditi još u srpnju, ali je Wilder tada govorio da je ozlijeđen. Samim time meč je pomaknut na listopad, a potom je Amerikanac navodno pokušao borbu pomaknuti još dva puta.

"Onda su me upitali želim li prosinac i ja sam pristao na 19. prosinca. Onda su ponovno pokušali promijeniti datum na neki iduće godine. Gledajte, već sam u treningu i već sam spreman, a kad su pokušali s pomicanje na iduću godinu... Što je dosta, dosta je. Nastavljam dalje. Najbolji sam borac na svijetu. Linearni prvak. Dvostruki 'The Ring' prvak. WBC-ov prvak. A pored toga, do kraja 2021. bit ću jedni čovjek na svijetu s titulom teškaškog prvaka", dodao je Fury.

Iako ništa nije službeno potvrđeno, popularni engleski udarač mogao bi se u ring vratiti 5. prosinca. Suparnik mu neće biti Wilder, već netko protiv koga će odraditi 'zagrijavanje' za potencijali meč s Anthonyjem Joshuom koji će pak svoje titule braniti svega tjedan dana kasnije.

Linker
20. travanj 2024 03:27