K1 i Boks

Fury je već tijekom meča vrlo maštovito poslao prozivku Anthonyju Joshui

Tyson Fury i Anthony Joshua
 Mark RALSTON / AFP | Oliver WEIKEN /dpa / AFP
Mnogi su tijekom prijenosa meča Tysona Furyja i Deontaya Wildera primijetili jedan zanimljiv detalj. Naime, Fury je koristio štitnik za zube s natpisom Nigeria te u bojama te najmnogoljudnije afričke države. Radi li se tu o automatskoj prozivci Anthonyja Joshue, koji svoje nigerijske korijene nerijetko ističe?

Od Tysona Furyja smo navikli na svakakve zanimljive i neočekivane poteze, kako u ringu tako i izvan njega. Gipsy King jako dobro odrađuje posao s medijima i fanovima, ali čini se i s potencijalnim protivnicima. I to putem skrivenih poruka, ako ćemo zaključiti da se tako na vrlo zanimljiv način obratio Anthonyju Joshui već tijekom svog meča protiv Deontaya Wildera.

Mnogima koji su gledali prijenos upao je u oko jedan detalj koji se tiče njegovog štitnika za zube. On je naime bio u nigerijskim bojama.

Anthony Oluwafemi Olaseni Joshua, kojeg svi najbolje znamo po prvoj i posljednjoj riječi unutar ovog dugog imena, ne sakriva činjenicu odakle su njegovi roditelji i vrlo često zapravo ističe svoje porijeklo. Osim toga, na Furyjev štitnik za zube je reagirao putem svoje "InstaStory" objave, postavivši fotografiju uz koju je znakovito napisao "Gladiator".

Naravno, u Furyjeve prave namjere nikad ne možemo biti sigurni. Nakon što je u sklopu meča protiv Otta Wallina bio "Meksikanac", možda je sad jednostavno odlučio biti Nigerijac? Iako, teško je zamisliti da njegov potez nema nikakve veze s mečem koji svi boksački fanovi žele vidjeti, onim koji bi dobio apsolutnog svjetskog prvaka teške kategorije.

Linker
19. travanj 2024 17:21