K1 i Boks

Fury nimalo ne dvoji: 'Wilder je opasniji od Joshue!'

Anthony Joshua i Tyson Fury
 Screenshot (YouTube)
Iako se već dvaput borio s Deontayem Wilderom i oba puta ring napustio neporažen, Tyson Fury uvjeren je da je 'Brončani bombarder' opasniji protivnik od Anthonyja Joshue.

'Kralj Cigana' sa stilom je u veljači od Wildera preoteo WBC titulu, a posljednjih ga se dana sve više povezuje s Joshuom u čijem su vlasništvu WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojasevi. Veliki meč za ujedinjenje teškaških titula vruća je tema, pogotovo nakon objave ESPN-a koji je preko svojih izvora došao do informacije da su pregovori već započeli.

Bila je to vijest koja je pokrenula lavinu reakcija i istovremeno oduševila boksačke fanove, ali ubrzo je nekoliko relevantnih osoba demantiralo tu priču. Jedan od njih bio je i Joshuin promotor Eddie Hearn, ali on je ipak otkrio da su određeni razgovori i interesi zaista postojali. Oni su se najviše odnosili na lokaciju na kojoj bi se održao taj potencijalni dvoboj, ali dalje do toga se nije otišlo...

Samim time, situacija je i dalje takva da bi Furyjev idući protivnik trebao biti Wilder kojemu ugovor potpisan još prije dugog susreta jamči upravo taj meč. S druge strane, ne dođe li do nekog velikog zaokreta, Joshua će svoje pojaseve u sljedećem nastupu braniti protiv Kubrata Puleva.

A koga od svojih rivala Fury vidi kao opasnijeg protivnika? Odgovor na to pitanje bio bi - Deontaya Wildera.

"100 posto (Wildera, op.a.). Joshua uopće nije opasan. On je poput velike umiljate bebe. Zašto bih vjerovao u njega kada ga je nokautirao Andy Ruiz? Čovjek koji je u posljednji trenutak uskočio kao zamjena... Na revanšu se pojavio sa 135 ili koliko već kilograma i nije trenirao, a Joshua opet nije uspio napraviti ništa dobroga", izjavio je Fury pa dodao:

"Postoji samo jedan prvak i samo jedan koji je neporažen. Svi su popadali putem. Samo sam ja, 'Kralj Cigana', taj koji je nepobjediv, nedodirljiv i neslomljiv prvak."

Linker
25. travanj 2024 08:34