K1 i Boks

Fury otkrio datum revanša s Wilderom: Ovaj put ću ga nokautirati!

Tyson Fury tvrdi da je njegov iščekivani revanš s WBC prvakom Deontayjem Wilderom sada i službeno dogovoren. Nakon remija u prvom meču dvojac će rukavice ponovno ukrstiti 22. veljače 2020. godine.

"Ugovor je potpisan i revanš je potvrđen za 22. veljače", otkrio je "Kralj Cigana" tijekom Q&A eventa u engleskom Bradfordu.

Sjajan prvi susret Furyja i Wildera održan 1. prosinca u Los Angelesu nakon dvanaest rundi boksa odlukom sudaca (115-111, 112-114, 113-113) završio je bez pobjednika. Fury se u tom meču pokazao boljim tehničarem i po mišljenju mnogih je nadboksao protivnika. Međutim, dva nokdauna koja je Wilder ostvario, prvo u devetoj, a zatim i dvanaestoj rundi, bili su dovoljni da izbjegne poraz i zadrži svoj svjetski naslov prvaka teške kategorije.

Fury u revanšu ne planira odluku prepustiti sucima te je najavio da će "Bronze Bombera" ovaj put završiti prije zadnjeg zvona.

"Ovaj put ću ga je**no nokautirati. Ovog puta nisam tri godine izbivao iz ringa i nisam pio toliko alkohola", izjavio je.

Wilder se nakon prvog meča u ring vratio u ožujku i na priredbi u New Yorku impresivnim nokautom za dvije minute pobijedio obaveznog izazivača Dominica Breazealea. Prije velikog revanša s Furyjem Amerikanca očekuje još jedan uzvrat, protiv Luisa Ortiza 28. rujna u Los Angelesu.

Linealni prvak teške kategorije također je ostao aktivan. Prošlog mjeseca u Las Vegasu Fury je tehničkim nokautom u drugoj rundi nanio prvi poraz karijere 25- godišnjem Nijemcu Tomu Schwarzu.

Fury do kraja godine planira odraditi još jedan meč. Ime protivnika zasada nije poznato, ali borba bi se trebala održati 5. listopada u Madison Squae Garednu, u New Yorku.

Linker
24. travanj 2024 17:58