K1 i Boks

Fury promijenio plan za posljednji meč karijere: 'Oduvijek sam mu govorio da ću se protiv njega oprostiti'

 Steve Marcus/Getty Images/AFP
Tyson Fury i dalje tvrdi kako će se prije povlačenja iz boksa boriti s još samo tri poznata lica ovoga sporta. Ali sada je u tom planu izgleda došlo do malih promjena, a one se najviše tiču njegovog posljednjeg protivnika...

Za točno 15 dana čeka nas novi susret Furyja i Deontaya Wildera, a ako sve prođe prema planu 'Kralja Cigana', nakon Wildera slijedi još jednom Wilder pa još dvije borbe. Barem je tako glasio Furyjev prvotni plan...

Treći meč s 'Brončanim bombarderom' mogao bi se dogoditi jer obojica u ugovoru imaju klauzulu po kojoj ga mogu zatražiti, a nakon toga bi za Furyja mogla uslijediti još samo dva ulaska u ring.

"Wilder, Anthony Joshua i onda Dillian Whyte. Nakon toga sam gotov. Dillian je obvezni izazivač već valjda nekih dvije tisuće dana i još nije imao priliku napasti pojas pa ću mu ja to omogućiti nakon što prebijem Wildera. Znači Wilder, Joshua, Whyte i onda sam gotov", govorio je Fury u razgovoru s IFL TV-om, ali onda se odlučio na promjenu.

Promjena plana

Čini se da je Whyte ipak ispao iz kombinacije, a u igru za Furyjevu oproštajnu borbu uskače Derek Chisora kojeg je već pobijedio u dva navrata. Pored toga, Fury tvrdi da Wilder nakon 22. veljače neće iskoristiti klauzulu iz ugovora.

"Od boksa ne tražim ništa. Sretan sam ovime što činim i usput ću skinuti još par skalpova prije nego što se povučem u mirovinu. Još tri borbe. Nokautirat ću Wildera tako da on neće tražiti novi revanš. Nakon toga ću prebiti Joshuu, a onda... Oduvijek sam svom starom prijatelju Dereku Chisori govorio da ću oproštajni meč odraditi s njim. Pa stoga možda i uspijem dobiti Old Trafford za borbu sa starim Del Boyem... Onda možemo spustiti zastore na jednu fantastičnu karijeru", otkrio je Fury svoje planove u nedavnom razgovoru s BT Sportom.

Linker
17. travanj 2024 13:08