K1 i Boks

Fury se predomislio i predstavio nove planove za odlazak u mirovinu!

Tyson Fury
 Al Bello/Getty Images/AFP
Tyson Fury se predomislio po pitanju odlaska u mirovinu.

Aktualni WBC-ov prvak promijenio je mišljenje i najavio će se boriti do svoje četrdesete godine, što bi značilo - još devet godina.

Prije nekoliko mjeseci 31-godišnji Britanac imao je potpuno drugačije planove. Fury je, podsjetimo, prvo najavio da će se do odlaska u mirovinu boriti još samo s Deontayem Wilderom, Anthonyjem Joshuom i Dillianom Whyteom, da bi potom Whytea zamijenio Derekom Chisorom.

"Od boksa ne tražim ništa. Sretan sam ovime što činim i usput ću skinuti još par skalpova prije nego što se povučem u mirovinu. Još tri borbe. Nokautirat ću Wildera tako da on neće tražiti novi revanš. Nakon toga ću prebiti Joshuu, a onda... Oduvijek sam svom starom prijatelju Dereku Chisori govorio da ću oproštajni meč odraditi s njim. Pa stoga možda i uspijem dobiti Old Trafford za borbu sa starim Del Boyem... Onda možemo spustiti zastore na jednu fantastičnu karijeru", izjavio je Fury za BT Sport još prije drugog meča s Wilderom.

'Kralj Cigana' dobro je prognozirao ishod meča s 'Brončanim bombarderom' kojeg je 22. veljače zaustavio u sedmoj rundi, ali Wilder nakon toga nije odustao već je aktivirao klauzulu koja mu jamči revanš. Tako da su se već tu malo izmijenili Furyjevi planovi, no to izgleda više nije ni toliko bitno jer je u razgovoru s ESPN-om ovih dana već predstavio nove.

"Borit ću se do 40. godine. Razmišljao sam o tome i zaključio da ionako nemam što drugo za raditi. Stoga mogu nastaviti s borbama. Ionako ne vidim nikoga tko bi mi mogao predstavljati pošten izazov. Upravo sam sravnio sa zemljom najboljeg od njih. Najteži protivnik za mene je Deontay Wilder, a svi smo vidjeli što mu se dogodilo posljednji put", zaključio je Fury.

Linker
25. travanj 2024 15:47