K1 i Boks

Furyjev otac ljut nakon meča protiv Wallina: 'Ovo je njegov najgori nastup koji sam gledao'

Otto Wallin i Tyson Fury
 screenshot/Top Rank
Boksačka javnost baš i nije zadovoljna nastupom Tysona Furyja protiv Otta Wallina, odnosno time što do pobjede nije došao lako koliko se očekivalo. Zadovoljan nije niti njegov otac, koji je izjavio kako bi Tyson u takvom izdanju izgubio od najboljih boksača svijeta.

Otac Tysona Furyja, John Fury, bio je veoma ljut nakon subotnjeg meča njegovog sina Tysona. "Gipsy King" savladao je Otta Wallina jednoglasnom sudačkom odlukom nakon 12 rundi, no u meču je nekoliko puta bio ugrožen. Ponajviše je to bilo zbog posjekotine koju mu je švedski borac napravio udarcem u trećoj rundi.

"Nije mi jasno kako je uspio doživjeti posjekotinu u trećoj rundi i izdržati do 12. Moglo je otići u gadnu stranu i netko u kampu bi bio kriv za to. Tyson cijeli meč nije pogodio značajan udarac. Da je protiv Tysona bio netko od top 3 boksača ili Alexander Povetkin, on ne bi dobio ovaj meč. Moram priznati kako je ovo bio njegov najgori meč koji sam gledao", rekao je John Fury u razgovoru za BT Sports, a osim toga je otkrio i kako ima svoju pretpostavku što ovog puta nije bilo u redu.

"Imam pretpostavku oko toga gdje je pošlo po krivom, no ne mogu je podijeliti. Odradio je kamp od osam tjedana, ali njegova snaga i energije su nestali. Bio je kao malo maće i tijelo mu je izgledalo izuzetno slabo. On ne smije biti boksač od 115 kilograma, ali želi biti boksač lijepog tijela. Ovaj tim bi ga mogao koštati karijere", otkrio je John, da bi onda dodao kako smatra da je Tyson imao sreće što je njegov promotor organizirao meč jer bi u suprotnom vjerojatno došlo do prekida:

"Cutman je zapravo osoba zaslužna za njegovu pobjedu. Posjekotina je bila velika kao usta morskog psa. Da ovo nije bila njegova priredba, odnosno da je bio gostujući boksač, ostao bi bez pobjede."

Boksačka javnost inače je podijeljena oko toga je li Otto Wallin bio bolji nego što se očekivalo ili je Tyson Fury uistinu odradio jako loš meč. To ćemo vjerojatno znati tek kad obojicu vidimo u idućem nastupu.

Linker
19. travanj 2024 16:18