K1 i Boks

Furyjev otac upozorava Wildera: 'Zaboravi na Tysona, poslat će te u bolnicu! Okreni se Joshui...'

 Al Bello/Getty Images/AFP
John Fury, otac Tysona Furyja, smatra da je Deontay Wilder napravio veliku pogrešku onog trenutka kada je aktivirao klauzulu za treći meč.

John u razgovoru s IFL TV-om savjetuje 'Brončanom bombarderu' da ode u drugom smjeru i pronađe si novog protivnika jer će ga njegov sin još jednom prebiti i poslati u bolnicu.

"Ne mogu ga kriviti zbog njegove odluke. Ionako je sve u novcu. Ali ne znam što će to on napraviti Tysonu jer Tyson postaje sve bolji i bolji. Okupi svoj tim i reci im da uključe mozak. Zaboravi na Tysona, on je predobar za tebi. On je to i dokazao. Nisi ga mogao pobijediti kad je izgubio preko 60 kilograma. Ustao je nakon tvojih najboljih udaraca", poručuje Fury stariji aludirajući pritom i na njihov prvi susret koji je završio bez pobjednika.

John u istom razgovoru kroz nekoliko rečenica donekle iskazuje i poštovanje prema Wilderu. Bivšem WBC-ovom prvaku savjetuje da se okrene meču protiv Anthonyja Joshue u kojem će "vjerojatno osvojiti preostale pojaseve", ali mu isto tako poručuje i da će "završiti u bolnici" ako se ponovno suprotstavi njegovom sinu.

"Idi za Joshuom i vjerojatno ćeš uzeti preostale pojaseve. Postoji puno drugih mogućih protivnika. Koncentriraj se na njih. No, budeš li se previše zafrkavao s mojim sinom, onda je jasno gdje ćeš završiti - u bolnici. I to na dugo vremena. Stoga, zaboravi na to. Wilder je nevjerojatan borac i ima razoran udarac. Reći ću vam sada, Tyson je broj 1, a Wilder definitivno broj 2 i neće ga pobijediti nitko osim mog sina", zaključuje John.

Kakve god bile želje Tysonovog oca, sada je poprilično jasno da ćemo 18. srpnja u Las Vegasu gledati trilogiju budući da je proteklog vikenda 'Brončani bombarder' aktivirao svoje pravo na novi susret.

Linker
19. travanj 2024 10:21