K1 i Boks

Furyjevih TOP 5: Pogledajte tko su po 'Kralju Cigana' najbolji teškaši današnjice

Tyson Fury
 Al Bello/Getty Images/AFP
Furyjev poredak najboljih teškaša privukao je puno pozornosti u boksačkom svijetu

Aktualni WBC-ov teškaški prvak svijeta složio je svoju listu s pet najboljih teškaša današnjice, a mnogima je u oko najviše upao onaj dio poretka koji se tiče Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera.

Nedugo nakon što su dvije strane uspjele postići dogovor o čak dva međusobna susreta Furyja i Joshue, 'Kralj Cigana' već je počeo lagano provocirati svog potencijalnog suparnika tako što ga je smjestio na treće mjesto u svom poretku.

Iako ugovori još nisu potpisani, ljudi koji stoje iza najboljih teškaša današnjice potvrdili su da će se, ako sve prođe prema planu, Fury i njegov sunarodnjak koji drži WBO, WBA, IBO i IBF titule obračunati dva puta s time da bi se prvi meč mogao održati već na ljeto 2021. godine. Naravno, da bi nešto takvo bilo ostvarivo i Tyson i 'AJ' morat će u svojim idućim dvobojima svladati već poznate suparnike.

Podsjetimo, pred Furyjem je treći susret s Deontayem Wilderom, dok Joshuu čeka opasan izazov u vidu Kubrata Puleva.

A kako izgleda Tysonova lista najboljih teškaša današnjice?

'Kralj Cigana' je, očekivano, sebe postavio na prvo mjesto i to ispred 'Brončanog bombardera' kojeg vidi kao drugog najboljeg predstavnika 'kraljevske' kategorije. Joshui, unatoč tome što drži sve preostale ugledne titule, dodijelio je tek treće mjesto. Slijedi potom nekadašnji vladar lakoteške kategorije Oleksandr Usyk, a TOP 5 zatvara Dillian Whyte - obvezni WBC-ov izazivač koji bi mogao biti Furyjeva posljednja prepreka pred okršaj s Joshuom, iako se to baš i ne uklapa u planove WBC-ovog prvaka...

Slažete li se s Furyjevim poretkom?

Linker
16. travanj 2024 14:11