K1 i Boks

Hearn otkrio dvije boksačke bombe! Joshua 'gotovo sigurno' protiv IBF-ovog izazivača, suparnika saznao i Usyk!?

 Fayez Nureldine / AFP
Anthony Joshua uskoro bi mogao zaključiti dogovor i potvrditi svoj idući meč u kojem bi trebao braniti titulu protiv Kubrata Puleva.

Svjetski prvak u teškoj kategoriji najvjerojatnije će u svibnju ili lipnju i to pred svojim navijačima u Ujedinjenom Kraljevstvu braniti WBA (Super), IBF, WBO i IBO titule koje je u prosincu vratio svladavši Andyja Ruiza Jr-a, potvrdio je to njegov promotor Eddie Hearn.

"Gotovo sigurno će to biti iduća borba za AJ-a i gotovo će se sigurno dogoditi u Ujedinjenom Kraljevstvu. Glavni problem koji imamo je taj da Pulev želi izvući što je više moguće novca", izjavio je Hearn čije riječi prenosi Sky Sports.

"Spurs, Emirates, Cardiff, Twickenham, sve lokacije su u igri. Najvjerojatnije krajem svibnja ili početkom lipnja."

Ako konačni dogovor padne, Joshui će to biti 25. profesionalni meč i prilika da ostvari 24. pobjedu. S druge strane, bugarski udarač Pulev IBF-ov je obvezni izazivač koji u karijeri ima 28 pobjeda i jedan poraz koji vuče iz meča s Vladimirom Kličkom.

Drugi favorit za idućeg Joshuinog suparnika dugo je vremena bio obvezni izazivač WBO organizacije Oleksandr Usyk, no njega izgleda čeka jedan drugi ispit. Naime, u istom razgovoru sa Sky Sportsom, Hearn je potvrdio da bi uskoro mogli dobiti potvrdu Usykove borbe s Derekom Chisorom.

"Gotovo pa smo dogovorili uvjete s Chisorom i Usykom. Radi se samo o finalizaciji dogovora. Datum? 28. ožujka ili rano u travnju. Poprilično sam uvjeren da ćemo gledati taj meč", zaključio je Hearn.

Linker
14. travanj 2024 11:03