K1 i Boks

Hrgović ne odustaje od sna: 'Želim predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama, bez obzira sankcije...'

Filip Hrgović
 Screenshot/Youtube
Filip Hrgović obranio je pojas WBC internacionalnog prvaka teške kategorije desetom pobjedom u 10. profesionalnom meču.

U Saudijskoj Arabiji je u trećoj rundi nokautirao Erica Molinu nakon što ga je rušio i u prve dvije runde. Hrgović je nakon meča otkrio želje i planove za budućnost.

"Sretan sam zbog pobjede", rekao je Hrgović nakon meča, a na komentar novinara da je Molina izgledao kao da je odustao od meča, hrvatski je boksač kroz smijeh odgovorio: "To nije ništa čudno kad se borite protiv El Animala. Tada želite odustati".

"Kontrolirao sam borbu od početka, pogodio sam ga dobro u tijelo i glavu. Bila je neobična borba, ali za mene dobra", dodao je Hrgović za iFL TV.

Hrgović je bivšeg dvostrukog izazivača završio prije nego bivši prvak Anthony Joshua.

"Anthony Joshua ga je srušio u četiri runde, Wilder u devet rundi, El Animal u tri. Na vama je da prosudite", rekao je Hrgović i najavio: "Najboljeg Hrgovića ćete tek vidjeti".

Priznao je da je dobio jedan neugodan udarac od Moline: "Imam dobru bradu, imam više od stotinu amaterskih borbi i nikada nisam pao".

"Želim boksati u Engleskoj koja ima najbolju boksačku publiku. Dovedite me u Britaniju, dajte mi neka od najvećih imena - Derecka Chisoru, Dilliana Whytea, bilo koga. Volio bih se pokazati tamošnjoj publici", rekao je Hrgović.

"Nije me Molina iznenadio, očekivao sam da će krenuti u prvoj i drugoj rundi na iznenađenje, da će pokušati sa širokim krošeima. Zbog toga sam se malo opustio, dao sam mu nepotrebno da me pogodi nekoliko puta, ali sve ostalo je bilo dobro. Možda sam očekivao teži meč, više rundi, ali eto... Prejak sam", rekao je pak Filip u razgovoru s RTL-om.

Meč Joshue i Ruiza nije imao namjeru gledati iz Diraja Arene.

"Tradicija se mora poštovati, idemo u McDonald's", objasnio je još uoči početka glavne borbe večeri uz smiješak Hrgović te dodao da ga novi meč čeka možda na proljeće, ali i da želi predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama:

"Imam i dalje veliku želju predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama bez obzira sankcije kojima WBC i neki drugi mašu. Odmorit ću se nekoliko dana i napraviti plan za iduću godinu. Idemo dalje!" - javlja RTL.

Linker
24. travanj 2024 16:20