K1 i Boks

Idući protivnik Tysona Furyja bit će - Deontay Wilder!?

 John Gurzinski / AFP
Čini se kako će niz boraca koji su se već skupili kao potencijalni protivnici Tysna Furyja ipak morati još neko vrijeme pričekati na okršaj protiv 'Gipsy Kinga'. Naime, iz tabora Deontaya Wildera dolaze informacije kako će on sigurno iskoristiti klauzulu iz ugovora koja mu u slučaju poraza garantira još jedan meč.

Teško je bilo nakon meča u Las Vegasu, u kojem ga je Tyson Fury u potpunosti deklasirao, zaključiti što bi mogao biti idući potez Deontaya Wildera. Čovjek kojeg unatoč tom porazu i dalje moramo smatrati najopakijim nokauterom svijeta, jer jedan meč ipak ne može izbrisati sve što se dogodilo prije toga, nije izgledao niti blizu onoga kako treba izgledati svjetski prvak. I s razlogom on to više nije, no kakav bi trebao biti njegov put nazad?

Mnogi ovdje smatraju da bi Wilderu bilo dobro u međuvremenu odabrati neki drugi meč pa tek onda, kad novom impresivnom izvedbom uvjeri publiku da je imao samo loš dan, ponovno krenuti u meč protiv Furyja. No, posljednja će biti njegova, budući da on ima pravo iskoristiti klauzulu iz ugovora koja mu osigurava novi meč. Naravno, to će odraditi nakon savjetovanja sa svojim timom, no čini se da i oni podržavaju ideju trećeg meča. Barem se tako može zaključiti iz informacija kakvima raspolaže Michael Benson s TalkSPORT portala.

"Shelly Finkel, 'co-manager' Deontaya Wildera, dao mi je do znanja kako će oni aktivirati klauzulu za treći meč protiv Tysona Furyja. Trener Jay Deas također je dodao kako vjeruje da će Wilder htjeti odraditi novi meč protiv Furyja", napisao je Benson na Twitteru.

Wilderov stav mediji službeno još nisu čuli, budući da zbog šivanja uha nije bio na konferenciji za medije. Po onome što je izjavio dok je još bio u ringu se čini kako već sad gori od želje za novim dokazivanjem.

"Danas je bolji pobijedio. Moj kut je ubacio ručnik, ali htio sam da me puste da izađem na štitu, jer sam ratnik. Puno se toga događalo uoči ove borbe. Moja noga je već bila oslabljena zbog drugih stvari, ali nemam ispriku. Vratit ću se jači", rekao je u ringu tek detronizirani prvak.

Wilder ima 30 dana za aktivirati klauzulu, nakon čega bi se trebalo krenuti u nove pregovore. Ovog puta Fury će biti tzv. "A strana" te je moguće da u tom slučaju zatraži meč u svom Manchesteru, gdje je posljednji put boksao u lipnju 2018. godine. Bio je to njegov povratnički meč protiv Sefera Seferija.

Linker
24. travanj 2024 10:28