K1 i Boks

Javio se organizator meča Tysona i Jonesa: 'Nokauti su dozvoljeni!'

Dva dana prije meča, još uvijek nije u potpunosti definirano uz kakva će pravila boksači ući u ring

Nakon što je Sportska komisija Kalifornije otkrila nove podatke o meču Mikea Tysona i Roya Jonesa Jr., koji su doveli do popriličnog razočaranja među fanovima, organizatori meča odlučili su odgovoriti. Naime, glavna vijest bila je ona kako meč neće imati bodovne suce pa tako niti pobjednika, neovisno o tome što će se dogoditi. Ukratko, u ringu neće biti proglašenja pobjednika čak niti da dođe do prekida i to onog nokautom.

Da ipak sve ne bude tako pobrinuli su se iz WBC-a, angažiranjem svojih "celebrity" sudaca. Uostalom, njima je pobjednik potreban budući da su mu namijenili i za ovu priliku posebno dizajniran pojas. Njihovo bodovanje bit će obznanjeno tijekom prijenosa meča.

No, i iz WBC-a su otkrili kako jurisdikciju nad mečem ima komisija te da njima u potpunosti prepuštaju kontrolu. To je dovelo do brige kod fanove, koji se boje da ne bi platili 50 dolara za nešto što bi moglo biti prekinuto nakon prvog ozbiljnog udarca. Situaciju su pokušali primiriti iz agencije Triller, koja je organizator meča. Oni tvrde da će sve biti kao u pravom okršaju te da se može očekivati i nokaut.

"Znajući da postoje neke lažne glasine, moramo objasniti kako stvari stoje. WBC će bodovati meč. U meču može biti nokauta i meč će imati pobjednika. Svatko tko kaže kako neće biti suđenja niti pobjednika jednostavno ne razumije pravila ili imaju neke svoje izvore informacija. To je sto posto sigurno. Naši partneri primaju oklade na ovaj meč. Jedina razlika od ostalih mečeva je što će rukavice biti 12 unci i što će se boksati osam rundi u trajanju od dvije minute umjesto tri", glasi danas poslano službeno priopćenje iz Trillera.

Iz Trillera su ipak malo pretjerali, budući da ne postoje neki izvori informacija nego tijelo koje je zaduženo za održavanje meča. Vjerojatno do samog ulaska dva velika šampiona u ring nećemo znati što se zapravo tamo može očekivati.

Linker
19. travanj 2024 07:25