K1 i Boks

Joe Joyce došao do desete profesionalne pobjede, mediji sudačke kartice prozvali sramotom

Joe Joyce
U prvom meču u karijeri koji je odradio na 12 rundi, Joe Joyce savladao je Bryanta Jenningsa jednoglasnom sudačkom odlukom, čime je svoj profesionalni omjer doveo na deset pobjeda bez poraza. No, čak i britanski mediji se slažu kako je sudačko bodovanje bilo u najmanju ruku tragikomično.

Britanski teškaš sinoć je u O2 Areni imao svoj najozbiljniji ispit do sada. Po imenu protivnika možda i ne, jer prethodni je ipak bio bivši svjetski prvak Bermane Stiverne, ali po onome što je viđeno u ringu je bivši izazivač Vladimira Klička svakako odveo Joycea tamo gdje ga do sada niti jedan protivnik nije. Bryant Jennings došao je ugasiti hype i umalo je u tome uspio.

No, nije sve tako kako izgleda u prethodnom odlomku, budući da se i britanski novinari gotovo jednoglasno slažu da je sudačko bodovanje trebalo otići u drugu stranu. Jennings je došao otvoreno se potući i od prve sekunde je preuzeo inicijativu. Vidjelo se kao Joyce nije bio spreman na agresivnog protivnika , govor tijela bio je loš i znalo se kako će morati odraditi svoj najbolji meč do sada da bi došao do 10-0. On u tome nije uspio, no na kraju je do potrebne pobjede došao. I to sudačkim karticama koje su svima bile vrlo razumljive, sve dok se umjesto imena Bryanta Jenningsa nije pročitalo ono Joea Joycea. 118-109, 117-110 i 115-112.

Britanski mediji inače nisu toliko poznati po objektivnosti, no novinari Suna su ovim putem poprilično "oprali" suce u svojim izvještajima, dodavši kako je ovo većinom bila jednostrana dominacija Jenningsa te da je Joyce tek pojedinačnim udarcima uspijevao na trenutku ostaviti dojam kako ima što ponuditi u ovom meču. Što se tiče drugog velikog medija, Mirrora, oni su rekli kako sudačke kartice prikazuju preveliku dominaciju, no da je Joyce ipak zaslužio pobjedu. Većina neutralnih medija prozvala je bodovanje tragikomičnim i domaćinskim, s ciljem što bržeg uspona za Joycea. Naime, srebrnom olimpijcu iz Ria je 33 godina i nema previše vremena za čekanje.

Sam Joyce je na kraju bio zadovoljan i rekao je da su suci dobro presudili, odnosno da su vidjeli kako su njegovi udarci radili više štete. No, uz ovakav boks kakav je prezentirao, teško da će Joyce postati borac iz samog vrha ili budući veliki rival Filipa Hrgovića, kao što se u posljednje vrijeme pokušalo prikazati.

Linker
22. travanj 2024 09:02