K1 i Boks

Joe Joyce o meču protiv Hrgovića: 'Sjajno je imati takve opcije'

Joe Joyce
 Robin Pope/NurPhoto/AFP
Dočekali smo i komentar Joea Joycea na potencijalni meč za europsku titulu protiv Filipa Hrgovića. Britanac nije ništa posebno specificirao, ali je otkrio da mu se sviđa trenutna situacija u kojoj se nalazi.

34-godišnji Joyce (10-0, 9 KO) bio je u pregovorima za meč protiv velikog britanskog talenta, Daniela Duboisa, kad je došla naredba EBU-a za meč protiv Hrgovića. Kako je to meč koji Joyceov promotor Sam Jones već neko vrijeme zagovara, ne treba čuditi što su se mediji ozbiljno raspisali o tome. Što se tiče potencijalnih sudionika, glavna rasprava vodi se preko Twittera.

Tamo je Joyce posljednjih dana nekoliko puta prozvao Dubiosa i njegovog promotora Franka Warrena, nezadovoljan činjenicom da se meč još uvijek nije dogovorio što njega drži na čekanju još od srpnja kad je savladao Bryanta Jenningsa. Na potencijalni meč protiv Hrgovića reagirao je tako što je izrazio interes, no čini se da i dalje vjeruje u mogućnost meča protiv svog talentiranog sunarodnjaka.

"Lijepo je imati više opcija. Ja bih najradije njih obojicu poslao na pod. Koga biste vi željeli?", napisao je upitavši svoje fanove za mišljenje.

Joyceu je u ovom trenutku najvažnije da što prije nastupi, a teško je zaključiti koji od ova dva meča bi mu trebao biti primamljiviji i koji mu može više donijeti. Onaj protiv Duboisa bio bi za britansku teškašku titulu, a protiv Hrgovića za europsku, no titula je ovdje zapravo manje bitna. 34-godišnji Joyce je dugo bio amater, u profesionalne je ušao tek s 32 godine i ne treba čuditi što on samo želi brži i efektniji put prema napadu na svjetsku titulu. Ako ćemo gledati poredak teškaša prema Boxrecu, to bi mu bio Filip Hrgović.

Linker
16. travanj 2024 15:53