K1 i Boks

Joe Joyce zaustavio Duboisa u desetoj rundi

Joe Joyce
 screenshot/YouTube
Najveću pobjedu karijere ostvario je Joe Joyce, savladavši Daniela Duboisa u desetoj rundi meča

Sjajnim taktičkim pristupom, uz dodatak njegove već dobro poznate odlične tehnike i ogromnog strpljenja, Joe Joyce prevario je sve one koji su Daniela Duboisa postavili kao velikog favorita njihovog meča. Sredinom pete runde napravio je ozbiljnu štetu u blizini Duboisovog oka, a onda je samo nastavio kirurški precizno pogađati u isto mjesto sve dok "Dynamite" u desetoj rundi više nije mogao odgovarati te je bio prisiljen predati borbu.

Krenimo ipak redom. Vrlo pasivna bila je prva runda meča, u kojoj su boksači većinom radili direktom, u pokušaju pronalaska distance i tako su protekle prve tri minute, gotovo nemoguće za bodovanje. Dubois zato dobro otvara drugu rundu, odmah krenuvši prema naprijed. Sredinom runde odlično pogađa Joycea kojem nakon primljenih udaraca nije bilo svejedno, a jednako dobro nastavlja Dubois i do kraja spomenute dionice, vidjevši svoju priliku. Joyce je ipak uspio prije kraja runde pronaći ritam te nije dozvolio primanje još kojeg udarca. Nastavila se slična predstava i u trećoj rundi. Dubois je agresivniji i konkretniji, jednostavno bolji te zahvaljujući par odličnih udaraca sigurno uzima i ovu dionicu.

Nakon prve polovice četvrte runde koja je donijela i dalje agresivnog Duboisa, druga polovica gotovo u potpunosti pripada Joyceu, koji se okuražio i nekoliko puta pogodio. Dubois u zatvaranju runde traži tijelo, a jedan udarac je i pogodio, da bi na samom kraju pokušali obojica, no bez pogotka. Odmorio se dovoljno "Dynamite" da u otvaranju iduće runde pogodi par dobrih udaraca, no nakon njih ponovno usporava. Joyceov lijevi direkt sve bolje radi, a istim je napravio sad već vidljivu štetu u blizini lijevog oka protivnika. Akcija se kratko usporila do posljednjih pola minute, kad Dubois pronalazi prostor za svoju seriju, kojom radi dovoljno za još jednu rundu na bodovnim karticama. Šesta runda bila je vrlo neizvjesna, gdje je svaki radio svoj posao. Joyce je nastavio redovno pogađati, većinom lijevom rukom, u mjesto gdje se vidno stvarala šteta na Duboisovom licu, no Daniel je s druge strane pogađao puno konkretnije. Ovdje je bilo na sucima da presude hoće li više cijeniti kvalitetu ili kvantitetu.

Dao je sve od sebe Dubois da u otvaranju sedme runde napravi što više i u tome je uspio, dok je njegov 12 godina stariji protivnik i dalje pratio taktiku koja je kao cilj imala stvaranje dodatne štete tamo gdje je svog protivnika već načeo. Dobro je izgledao Joyce, no teško je pronaći neki njegov jači udarac koji bismo posebno istaknuli. To će se na kraju pokazati kao nebitno, jer direkt kojim je konstantno pronalazio metu je malo po malo lomio meč. Na kraju runde ponovno Dubois podiže ritam. Slična priča i u osmoj rundi, Joyce je sve više ostavljao dojam kao da mu je taktika čekati umor Duboisa, da bi tek onda jače krenuo, no on nikako nije dolazio. A zapravo je vrlo inteligentno izračunao put do pobjede. Deveta runda donosi do sada najviše pogodaka u oštećeno mjesto i Dubois je tada već boksao sa samo jednim okom na raspolaganju. Prepoznao je Joyce gdje je slabije vidno polje njegovog protivnika te se kretao upravo tamo, a onda i pogađao te je do tada najuvjerljivije uzeo jednu rundu.

Ipak, ta runda na bodovnom planu, kao i neke ranije koje je uzeo, nisu ništa značile jer je nakon jedne minute u desetoj dionici sve bilo gotovo. Još jedan fantastičan lijevi direkt pronalazi metu i Dubois se hvata za potpuno zatvoreno oko, nakon čega je odlučio kleknuti. Sudac mu je krenuo brojati, a na samom kraju brojanja se Dubois nije ustao, što je bio znak da mu je dosta i meč je bio gotov.

Joe Joyce je mogao slaviti veliku pobjedu i činjenicu da mu sada slijedi netko iz samog svjetskog vrha. BoxRec je već uračunao bodove, nakon čega je Juggernauth postao deseti teškaš svijeta. Nakon ovakve predstave, gdje nije svatko mogao prepoznati koliko dobru taktiku ima, ali je on sam bio apsolutno uvjeren u nju, čeka ga u svakom slučaju nešto veliko.

Linker
20. travanj 2024 09:48