K1 i Boks

'Još uvijek sam debeo, ružan i ćelav, ali još uvijek sam i nezaustavljiv!'

 Mark RALSTON / AFP
Tyson Fury namjerava se još dugo vremena zadržati u profesionalnom boksu te smatra kako je od svih aktivnih teškaša postigao najviše toga u karijeri.

Aktualni WBC-ov prvak nedavno je predstavio nove planove po kojima se namjerava boriti do svoje 40. godine, a u ringu se želi zadržati ponajviše zbog ljubavi prema sportu i pozitivnog utjecaja koji boks ima na njega.

"Postigao sam više od bilo kojeg aktivnog teškaša današnjice. Nitko nije došao ni blizu mojim postignućima. Sretan sam s trenutnim stanjem u karijeri i onime čime se bavim. Ali i da se više nikada ne borim, opet bih bio sretan. Prešao sam igricu", izjavio je 31-godišnji Fury u razgovoru sa Sky Sportsom da bi se potom osvrnuo na to zašto je zapravo još uvijek u ovom sportu:

"U boksu sam osvojio sve moguće titule. Od one engleske pa sve do naslova svjetskog prvaka. No, ja ne boksam zbog novca, slave ili pojaseva, ja boksam jer me to čini psihički sretnim i jer to volim raditi."

'Kralj Cigana' još uvijek je neporažen (30-0-1) te je već nekoliko puta tijekom karijere ugodno iznenadio boksački svijet. Osim po dva okršaja s Deontayem Wilderom od kojeg je preoteo WBC-ov pojas, Furyja mnogi vjerojatno najviše pamte po detronizaciji Vladimira Klička kojeg je još 2015. godine pobijedio u meču za WBA, IBF, WBO i IBO titule.

"Ne moram više nikome ništa dokazivati, ali boksam jer volim boks i jer se time bavim čitav svoj život. Zašto da napustim sport dok sam još uvijek mlad? Nadam se da ću se boriti sve do onog trenutka kada odlučim sjesti s timom i kada zajednički donesemo odluku o tome da se povučem i to dok sam još na vrhu."

Furyja će vjerojatno krajem ove godine čekati treći susret s Wilderom, a u njemu namjerava još jednom poslati jasnu poruku svima koji sumnjaju u njegove sposobnosti.

"Rekli su da neću nikada uspjeti, da se nikad neću posvetiti cilju. Onda su me otpisali jer nisam imao prekrasno tijelo poput ostalih, potom jer je teškaški prvak svijeta bio Vladimir Kličko i jer sam za taj meč morao ići u Njemačku. Zatim su me otpisali jer sam bio na 178 kilograma i jer sam imao problema s mentalnim zdravljem. No, ni to me nije zaustavilo. Otpisali su me jer sam se morao boriti s najvećim udaračem u povijesti boksa nakon samo dva manja povratnička meča. Ni to me nije zaustavilo. Otpisali su me jer sam kao istrošen i jer ne mogu primiti udarac. Pa jer sam imao ogromnu posjekotinu, pa jer sam 10 puta promijenio trenera.... Onda su me opet otpisali jer je Wilder kao trebao biti bolji u revanšu, jer nisu vjerovali u ono što radim i jer imam slabe udarce. Ali... Evo mene ovdje, vodeća sam boksačka super zvijezda. Još uvijek sam debeo, ružan, ćelav, ogroman čovjek, ali i još uvijek sam nezaustavljiv", zaključio je jedan jedini, neponovljivi - Tyson Fury.

Linker
24. travanj 2024 01:35