K1 i Boks

Joshua bi svoj idući meč trebao održati na najmodernijem stadionu u Europi

 Screenshot (YouTube)
Iako je Anthony Joshua najavio kako je spreman svoj idući meč odraditi već u ožujku, sve se čini da će morati pričekati dva mjeseca duže. Naime, Eddie Hearn je otkrio kako njegov idući meč planira organizirati na "New White Hart Lane" stadionu, najmodernijem stadionu u Europi i domu nogometne momčadi Tottenham Hotspur.

Riječ je o stadionu otvorenom 3. travnja ove godine, a građen je na vrlo zanimljiv način. Naime, gradnja je započeta izvan starog stadiona, da bi se tijekom gradnje samo spojili sa starim, odnosno prešli preko njega (fotografiju kako je to izgledalo pogledajte OVDJE). Na kraju je nastao najmoderniji stadion u Europi koji prima 60.000 gledatelja.

Već se za meč protiv Ruiza špekuliralo oko spomenute lokacije, no na kraju nije bilo prigodnih termina. Ipak, Eddie Hearn je ovog puta čvrsto odlučio kako će se idući Joshuin meč održati na White Hart Laneu i već je krenuo u rješavanje svega što je potrebno da bi se to omogućilo.

"Stadion Tottenham Hotspura je sjajan izbor za borbu u Ujedinjenom Kraljevstvu i gledamo prema tome da to ostvarimo. Razgovarali smo s klubom o tome i bili su zainteresirani već ugostiti meč protiv Ruiza, no raspoloživi datumi nisu odgovarali. Sada su ponovno itekako zainteresirani i bit će sjajno meč odraditi upravo na tom stadionu", rekao je Eddie Hearn u razgovoru za Mirror.

Jednako zainteresiran je i sam Joshua, koji je zadovoljan onim što je napravio u Saudijskoj Arabiji, no volio bi idući meč odraditi ponovno kod kuće.

"Bila bi to mega stvar. Gledajući kakva je situacija kod kuće i koliko je ljudi otamo došlo pogledati meč u Saudijsku Arabiju, i dalje postoji veliki interes za teškaški boks. Bila bi sjajna stvar vratiti se s pojasevima i braniti ih kod kuće", rekao je Joshua.

Kao najizgledniji protivnik za idući Joshuin meč kotira ime bugarskog teškaša Kubrata Puleva. On se protiv Joshue već trebao boriti 2017. godine, no tada se ozlijedio pa ga je zamijenio Carlos Takam.

Linker
02. svibanj 2024 00:02