K1 i Boks

Joshua demantirao glasine o nokautima na sparinzima za Ruiza!

 Screenshot (YouTube)
Nakon što je u prvom meču nokautiran od strane Andyja Ruiza jr-a, u javnosti su se pojavile mnoge špekulacije o razlozima poraza dotadašnjeg prvaka Anthonyja Joshue. Najglasnija je bila ona da je Britanac nokautiran na sparingu relativno blizu samom meču u Madison Square Gardenu, a da su se posljedice vidjele u ringu tijekom nastupa. Sada su se ususret revanša pojavile uprovo suprotne glasine - da je Joshua taj koji ruši svoje sparing partnere na treninzima i šalje ih kući.

Bitanac je takve tvrdne odbacio u razgovoru za "Behind the Gloves". Upitan je li istina da ruši svoje sparing partnere i šalje ih kući, bivši svjetski prvak dogovara da je upravo suprotno:

"Ja rušim svoje sparing partnere? Ne. Normalno je da je upravo suprotno, oni ruše mene i šalju me kući."

Naravno, Joshua se našalio u ovom ciničnom odgovoru, ali je ipak nastavio u ozbiljnijem tonu.

"Ne, stvarno odrađuju odličan posao. Upravo su svi sa mnom. Poštujem sve svoje spring partnere, oni su ti koji me pripremaju. I zato ih jako cijenim", odgovara bivši prvak i zaključuje:

"Ne koristim sparing partnere na taj način da ih nokautiram. Oni su tu da bi me učinili boljim. Tako da ne, nitko od njih nije poslan kući."

Do velikog meča u Saudijskoj Arabiji je ostalo samo nekoliko dana s obzirom da je dvoboj zakazan za naredni vikend. Joshua će ispred 15 tisuća gledatelja u Diriyan Areni pokušati vratiti tron teške divizije prema WBA, IBF, WBO i IBO federacijama.

Linker
19. travanj 2024 18:27