K1 i Boks

Joshua i Pulev sve bliže britanskoj lokaciji s probranom publikom: 'Iz Hrvatske nemamo službenu ponudu'

 Oliver Weiken/ dpa / AFP
Organizacija meča Anthonyja Joshue i Kubrata Puleva trenutno je prioritet Eddieja Hearna i njegovog Matchroom Boxinga, a sve se čini da će se na kraju isti održati u Ujedinjenom Kraljestvu i to uz prisustvo određenog broja gledatelja.

Meč Anthonyja Joshue i Kubrata Puleva trebao bi biti idući veliki teškaški spektakl Matchroom Boxinga, a nama je ta priča posljednjih tjedana izgledala posebno zanimljivo jer se kao jedna opcija lokacije pojavila pulska Arena. Ipak, glavna odluka bit će na Eddieju Hearnu koji je ovog puta isključiv po pitanju toga gdje meč želi održati.

"Radimo uz pretpostavku kako meč Joshue i Puleva neće biti moguće organizirati na nečemu poput Tottenhamovog stadiona. No, prioritet nam je organizirati borbu u Ujedinjenom Kraljevstvu", rekao je Hearn u razgovoru za Sky Sports, dodavši nešto o drugim opcijama:

"Imali smo upita s bliskog i dalekog istoka. Još nismo dobili nikakvu službenu ponudu iz Hrvatske, no mogu potvrditi kako su pokazali interes."

Hearn je otkrio kako rade na opciji koja bi osigurala pristup meča gledateljima, barem jednom određenom broju. Vjerojatno je tu mislio na ekskluzivne ulaznice koje će u stanju platiti biti samo oni dubljeg džepa, no nije u potpunosti specificirao.

"Mislim da meč neće biti iza zatvorenih vrata. Mislim da ćemo moći osigurati ekskluzivnu priredbu na kojoj će moći prisustvovati odabrana publika. Bilo bi sjajno tako se vratiti boksom velikim mečem za svjetsku titulu u teškoj kategoriji i to u Ujedinjenom Kraljevstvu. Vratiti se na taj način u posao bilo bi fenomenalno", potvrdio je najbolji europski boksački promotor.

Joshua i Pulev prvobitno su se trebali boriti u lipnju, ideja s pulskom Arenom odnosila se na kraj kolovoza ili početak rujna, no čini se kako Joshuin tim više gleda prema jeseni, upravo zbog te ideje da se meč održi pred publikom. Tako se čini da je Pula za sada samo zanimljiva ideja, no čim se spominjala u kontekstu tako velikog meča, nema nikakve sumnje da bi najveći istarski grad mogao biti opcija za neke velike priredbe u budućnosti.

Linker
19. travanj 2024 07:20