K1 i Boks

Joshua odgovorio kritičarima: 'Neću preko noći postati pi*kica'

 Screenshot (YouTube)
Bliži nam se polako 7. prosinca i boksački revanš godine, a jedno od glavnih pitanja je koliko se Anthony Joshua psihički oporavio od poraza koji mu je u lipnju ove godine nanio Andy Ruiz Jr.

Ruiz je u Madison Square Gardenu šokirao boksački svijet i preuzeo WBA (Super) IBF, WBO i IBO titule, a u Saudijskoj Arabiji namjerava potvrditi da to nije bila slučajnost.

Aktualni teškaški prvak svijeta nedavno je izjavio da namjerava i fizički i mentalno slomiti Joshuu svojim pritiskom, no ako pitate AJ-a, on u glavi nije nimalo uzdrman.

Iskoristio je tako Britanac priliku na druženju s medijima da svim kritičarima koji misle da nije psihički spreman pošalje jasnu poruku:

"Što se tiče mentalnog dijela, nismo radili ništa novo za ovu borbu. Ja sam prvak. Jednog sam dana ušetao u dvoranu i tri godine kasnije postao olimpijski pobjednik. Imam samo jedan poraz iza sebe i nemam namjeru preko noći postati pi*kica koja se ne može boriti. Ja se mogu boriti i to je to", samouvjereno će Joshua.

Britanska zvijezda prošlog je mjeseca navršila 30 godina, a ovaj meč je već odavno označen kao najvažniji u njegovoj karijeri. Osim što u njemu može vratiti titule, Joshua pobjedom ponovno ulazi u kombinacije za najveće moguće boksačke okršaje.

Linker
27. travanj 2024 01:37