K1 i Boks

Joshua odgovorio na Wilderove kritike, smatra da se trebaju boriti na Wembleyju

 Screenshot/ Ilustracija (YouTube)
Iako će puno toga ovisiti o revanšu Deontaya Wildera i Tysona Furyja, Anthony Joshua komentirao je potencijalni susret s 'Brončanim bombarderom', ali i odgovorio na njegove kritike...

IBF, IBO, WBA i WBO teškaški prvak pozorno će 22. veljače pratiti meč Wildera i Furyja, a ako kojim slučajem dođe u priliku ujediniti sve pojaseve, iako to zbog obveznih izazivača trenutno zvuči teško izvedivo, Joshua bi okršaj s aktualnim WBC-ovim prvakom htio organizirati na Wembley stadionu u Londonu.

"80 tisuća na stadionu ili meč u areni pred 15 tisuća? Ima smisla održati taj meč ovdje u Ujedinjenom Kraljevstvu. Treba vidjeti što je najbolje za kategoriju. Nekad treba otići 'preko bare' da bi se nešto ostvarilo", rekao je Joshua u razgovoru za IFL TV.

'AJ' je 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji vratio titule svladavši Andyja Ruiza Jr-a u njihovom revanšu. Bila je to izvedba koja je podijelila boksačku javnost. Naime, iako je većina stručnjaka nahvalili taktički savršen nastup, bilo je i onih koji su optužili Joshuu da nije bio dovoljno aktivan za borca njegovih kvaliteta. Među kritičarima se našao i Wilder...

"Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Neki kažu da je to bila jedna od najboljih izvedbi koje su vidjeli i da nisu mislili kako sam u stanju tako boksati. Wilder može govoriti što god poželi, ali činjenica je da sam ja sad ponovno prvak", odgovorio je 30-godišnji Englez svom rivalu.

Linker
26. travanj 2024 22:39