K1 i Boks

Joshua otkrio: Održan novi sastanak za borbu s Wilderom!

 dpa Picture-Alliance/AFP
Anthony Joshua još uvijek čeka rasplet u priči oko njegovog sljedećeg suparnika, ali pored toga, kako sam tvrdi, već radi na organizaciji najiščekivanijeg boksačkog meča - onog njega i WBC-ovog prvaka Deontaya Wildera!

Informacija da će se 'AJ' boriti s Kubratom Pulevom u svibnju na stadionu u Istanbulu, očito nije točna. Barem se u trenutku pisanja ovog članka radi i dalje o neslužbenoj informaciji. Pulev je svakako jedna od dvije najizglednije opcije za prvu Joshuinu obranu titule nakon povratka na tron. Druga je, podsjetimo, Oleksandr Usyk.

Joshua i njegov tim prošlog su se tjedna sastali s Usykovim predstavnicima, da bi sada za Sky Sports prvak sam otkrio da je nakon tog susreta održan još jedan sastanak na kojem se pričalo o Wilderu.

"Održali smo sastanke. Prvo s Usykovim menadžerom, a nakon toga smo imali još jedan na kojem se pričalo o mogućem slanju ponude za borbu s Wilderom. Napravili bi to prije njihove borbe (Wildera i Furyja, op.a.), ali i moje iduće", otkrio je Joshua.

'Brončani bombarder' u ring će ući već 22. veljače kada je na rasporedu njegov revanš s 'Kraljem Cigana'.

"Svi žele Wilderovu pobjedu jer svi žele gledati njegov okršaj sa mnom. On ima odličnu desnu, a ja lijevu ruku. Bio bi to sjajan boksački dvoboj. Imali smo sastanak oko toga. To ima veliki potencijal. Čuo sam i da njih dvojica imaju dogovorenu treću borbu krajem godine, ali mi moramo ponudom pomrsiti te planove", zaključio je WBA (Super), IBF, WBO i IBO prvak.

Linker
23. travanj 2024 04:38