K1 i Boks

Joshua otkrio taktiku i iznenadio mnoge, evo kako Britanac namjerava osvetiti jedini poraz u karijeri!

 Screenshot (YouTube)
"Ne postoji nikakav strah u mojem srcu, očima ili glavi", samouvjereno će svima koji sumnjaju u njega poručiti bivši teškaški prvak Anthony Joshua.

Britansku boksačku zvijezdu u subotu čeka jedna od najtežih misija u njegovoj dosadašnjoj karijeri - povratak titula u meču s čovjekom koji mu ih je oduzeo i jedinim borcem koji ga je porazio u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Radi se, naravno, o aktualnom prvaku i vlasniku WBA (Super), IBF, WBO i IBO titula - Andyju Ruizu.

Puno je upitnika iznad ovog dvoboja. Neki će reći da je Joshua u lipnju podcijenio Ruiza, drugi da meksičko-američki teškaš ima stil koji 'AJ-u' nikako ne odovara, naći će se tu i oni koji će za sve kriviti pogrešnu taktiku 30-godišnjeg Britanca, ali i oni koji zaključuju da je Ruiz jednostavno bolji borac.

Pa s kakvom će onda taktikom Joshua zakoračiti u ring Diraja Arene? Mnogi prognoziraju da će se puno više kretati te boksati opreznije i s distance, ali bivši prvak tvrdi da to baš i neće izgledati tako.

"Zauzet ću centar. Ponekad ne morate trčkarati okolo po ringu... Upitao sam Ruiza, 'Kako da te pobijedim?' On je odgovorio, 'Pa trebao bi se kretati'. No trebam i napadati, više se angažirati, ali i to napraviti na pametan način. Naravno da moram iskoristiti i svoje prednosti, a to su doseg ruku i kretnje. No, moj boksački stil nije onakav kakav ima prestrašeni borac, već kakav ima pametni borac. U subotu moram biti pametan", poručio je Joshua, a nakratko se u priču uključio i njegov trener Rob McCracken.

"Ne možemo se samo oslanjati na direkte i kretnju. On će kad tad zatvoriti distancu i pronaći put do tebe. Mi ga trebamo kontrolirati, a ako to ne možemo, onda će on biti taj koji će raditi preveliki pritisak", zaključio je McCracken.

Najveći boksački revanš godine, podsjetimo, trebao bi startati u subotu oko 21.40.

Linker
19. travanj 2024 00:55