K1 i Boks

Joshua priznao da Pulev trenutno nije idealan protivnik, evo i zašto: 'Neće biti lako...'

Anthony Joshua
 FAYEZ NURELDINE / AFP
"Nije to borba koju želim, ali moram ostati hladan pod ovim velikim pritiskom"

Prošlo je godinu dana otkako je Anthony Joshua u Saudijskoj Arabiji svladao Andyja Ruiza Jr. i u svoje vlasništvo ponovno vratio WBA, IBF, WBO i IBO titule, iste one koje će ove subote u Londonu braniti protiv izazivača Kubrata Puleva.

Iza Joshue je najduža pauza u njegovoj profesionalnoj karijeri, ali i godina u kojoj je postao, kako sam kaže, "čvršći i nemilosrdniji".

"Naučio sam da moram izgraditi čvršći mentalitet ako u ovom poslu želim otići još dalje. Volio bih se vratiti i ponovno boriti s Ruizom jer bih ga ovoga puta nokautirao. Postao sam čvršći i nemilosrdniji tijekom ovih posljednjih godinu dana", rekao je 'AJ' tijekom gostovanja na BBC 5 Live Boxing podcastu.

S Pulevom se, podsjetimo, trebao boriti još 2017. godine, ali tada je bugarski udarač morao zbog ozljede otkazati svoj nastup.

"Pulev je zeznut protivnik. Neće to biti lagana borba, ali ja sam sada na razini gdje ne mogu prihvaćati lagane borbe. Nije to borba koju želim i radije bih imao neku za zagrijavanje jer godinu dana nisam bio u akciji, ali ovo se mora odraditi. Moram ostati hladan pod velikim pritiskom. U svakom slučaju, nadam se da će borba opravdati očekivanja. Molim se za svoju pobjedu i želim gledateljima pružiti noć za pamćenje", zaključio je britanski teškaš.

Britain's Anthony Joshua (L) and Bulgaria's Kubrat Pulev (R) stand on the pitch at the Principality Stadium in Cardiff on September 11, 2017 during a promotional event for their heavyweight world title boxing match. - Britain's Anthony Joshua will defend his IBO, IBF and WBA world heavyweight titles against Bulgaria's Kubrat Pulev at Cardiff's Principality Stadium on October 28. (Photo by Geoff CADDICK / AFP)
Geoff CADDICK / AFP
Anthony Joshua i Kubrat Pulev

Linker
20. travanj 2024 09:49