K1 i Boks

Joshua objasnio stil kojim se vratio na tron: 'To je preuzeto od legendi, 'old school' boksača'

Anthony Joshua
 screenshot/Youtube
Anthony Joshua vrlo je zanimljivo odgovorio na kritike kako je njegov stil boksa protiv Andyja Ruiza zapravo bio loša promocija za sam sport. On se s tim ne slaže nego je zapravo uzbuđen načinom na koji je do pobjede došao. Osim toga, najavio je brzi povratak u dvoranu, a nakon toga i u ring, spreman dočekati idućeg izazivača.

Vrlo zadovoljan bio je Anthony Joshua nakon pobjede protiv Andyja Ruiza Jr. To zapravo ne treba čuditi, budući da mu je proteklih šest mjeseci sigurno puno toga prolazilo kroz glavu. Na kraju je sve rezultiralo velikim olakšanjem, pojasevi su ponovno kod njega, a on je do pobjede došao uvjerljivo, bez primanja značajnije štete u meču.

"Krasno je što su pojasevi tamo gdje im je mjesto, u Velikoj Britaniji. No, odmah se moram vratiti na posao budući da bi već negdje u ožujku trebao braniti titule", izjavio je Joshua u razgovoru za Sky Sports, nastalom dan nakon njegove velike pobjede u Diraji, da bi onda objasnio što je po njemu bio ključ dolaska do uvjerljive pobjede:

"Odlučio sam raditi ono što radim najbolje jer sam u dvorani pokazao da to mogu. Najvažnije je bilo cijelo vrijeme držati koncentraciju. Strategija je naravno važna, no ona se može poremetiti ovisno o tome što protivnik napravi. Kad sam vidio da mi to prolazi, bilo je važno samo ostati fokusiran i odraditi posao do kraja."

Zanimljiv je bio njegov odgovor na kritike stila kojim je do pobjede došao. Veliki broj fanova, ali i nekih kolega boksača, nazvati su ga kalkulantom, a način na koji se borio lošom promocijom boksa. On se s tim ne slaže. Zapravo je sretan što je uspio to odraditi na taj način i čini se kako je najavio da će to pokušavati i u svojim budućim mečevima.

"Gledao sam neke stare legendarne, "old school" boksače i vidio sam da je njihova vodilja bila ta da trebaju pogoditi te ne biti pogođeni. To sam odlučio koristiti u svom stilu. Mogao sam ići na nokaut, no zašto ne promijeniti nešto? Zato sam odlučiti probati nešto drugačiji, letio sam po tom ringu, bio sam na prstima i plesao. To je pravi boks. Larry Holmes, Riddick Bowe i mnogi veliki boksači su to radili. Kad sam vidio da mi prolazi, najvažnija je bila samo disciplina", rekao je nešto što bi spomenute kritičare moglo još više razljutiti.

Dodao je kako je stil kojim je boksao zapravo slijed njegovog boksačkog odrastanja te kako je on još uvijek boksač koji uči i napreduje te koji je uvijek spreman ponuditi nešto novo.

"Ja i dalje učim svoj posao. Imao sam već nekih mečeva koji su mogli otići na obje strane, ali mislim kako sam stvoren za ovo i u tim mečevima sam zbog toga slavio. Sad se moram vratiti kući i ostati jednako posvećen ovome ili će uspjeh u budućnosti izostati. Vratila mi se strast za učenjem i spoznavanjem novih stvari. Ne znam što ćete vidjeti u mom idućem meču, znam jedino da ćete vidjeti pobjedu", još je dodao, da bi onda najavio idući meč i to tko bi mogao biti protivnik:

"Svatko može dobiti priliku, no prednost naravno imaju propisani izazivači. O WBC pojasu ne mogu razmišljati jer se prvak Wilder bori protiv Tysona Furyja. Želim im puno sreće obojici, bit će to sjajan meč i vrlo važan za našu diviziju. Ja u međuvremenu moram odraditi svoj posao ili ću morati napustiti pojaseve. Kako sam ih tek osvojio, nemam to namjeru napraviti. Tako da, tko god je idući, ja sam spreman u ožujku."

30-godišnjem Joshui ovo je bila 23. pobjeda u profesionalnoj karijeri i zapravo tek druga koju nije ostvario nokautom. Do odluke je protiv njega do sada došao tek Joseph Parker. No, dovoljan je bio jedan meč gdje protivnika nije završio da bi se pojavile kritike. Fanovi vjerojatno vjeruju da je, gledajući koliko je za svoje nastupe plaćen, dužan svaki put ponuditi nešto poput meča protiv Vladimira Klička.

Linker
26. travanj 2024 06:28