K1 i Boks

Joshua prokomentirao Ruizova tulumarenja: 'Volio bih da sam mogao trenirati kao on...'

Anthony Joshua i Andy Ruiz Jr.
 screenshot
Andy Ruiz Jr. priznao je kako je nakon lipanjske pobjede protiv Anthonyja Joshue previše tulumario i time se zapustio toliko da se za revanš nije uspio pripremiti na pravi način. Sad je došao odgovor Joshue na tu tvrdnju.

"On nas jednostavno ovoga puta nije slušao. Slava mu je udarila u glavu. Vozio se Rolls Royceom, provodio s prijateljima, organizirao tulume, a nas nije slušao. Jednog dana nije htio ostati s nama u kući, htio je biti s prijateljima i sam odraditi trčanje. Bio je to najgori kamp ikad", dio je izjave Ruizovog oca o pripremama njegovog sina za meč u kojem je trebao obraniti tri titule koja je krajem proljeća osvojio.

Anthony Joshua je zato bio u potpunosti fokusiran na pripreme i ostvarenje svog cilja. U tome je uspio na najbolji mogući način, dok za ono kako se ponašao Ruiz ima objašnjenje i komentar. I to tako da se na početku našalio.

"Volio bih da sam mogao trenirati kao on. Itekako bih volio, ali to nije način prvaka. Andy sad može govoriti puno toga, ali znao je da ima meč i znao je što treba raditi da bi se najbolje pripremio za njega. Nažalost po njega, nije uspio odraditi posao, ali vjerujem da on može napraviti potrebne promjene i naučiti životne lekcije. One dolaze u raznim oblicama, a njemu je ova došla u porazu, kao što je prošli puta poraz to napravio meni. Glavno je da on zna gdje je pogriješio", prenio je Independent razmišljanje koje je Joshua iznio tijekom gostovanja na ITV-ju.

Svaki je sad po jednom doživio poraz i svaki je imao svoje razloga zašto je do toga došlo. Joshuu su nakon prvog meča mnogi otpisali, a sad bi to mogao biti slučaj s Ruizom. Ipak, stari/novi trostruki svjetski prvak smatra kako takav stav nije u redu.

"Ja nemam isprike za svoj poraz u prvom meču i mislim da ne treba otpisivati Andyja nakon ovog. On je sjajan bivši prvak i napravio je sve što treba, pobijedio je pošteno i pravedno. Ponekad se jednostavno moraš preispitati, a načini za doći do toga su različiti. Moj je bio poraz. Zbog toga sam ovog puta u potpunosti bio koncentriran na posao koji me čeka", objasnio je, da bi još dodao što smatra zapravo najvažnijim potezom koji je napravio nakon poraza:

"Glavno je bilo ne slušati samoprozvane boksačke stručnjake koji su tvrdili da neću biti u stanju vratiti svoje pojaseve i da je opasno ići odmah u revanš. Istina, nije puno teškaša uspijevalo odmah vratiti izgubljeno, no ja sam vjerovao u svoj tim. Čak i kad su drugi govorili da to trebam promijeniti, ja sam zadržao iste ljude. Mislim kako odanost predstavlja snagu i na kraju smo dokazali koliko smo dobri. "

Joshua je sad ponovno tamo gdje je bio prije šest mjeseci, uz najveću zaradu karijere. Zapravo, uzeo je najveći honorar u povijesti britanskog boksa i naravno da može biti više nego zadovoljan. Svoj povratak u ring najavio je već za ožujak, a kao najizglednije opcije za protivnika spominju se Kubrat Pulev i Oleksandr Usyk.

Linker
25. travanj 2024 01:42