K1 i Boks

Joshua puca od samopouzdanja: 'Pokuša li to izvesti protiv mene, Fury će patiti'

Anthony Joshua i Tyson Fury
 Screenshot (YouTube)
'AJ' je ukratko analizirao Furyjev nastup protiv Wildera i čini se da nije vidio ništa što bi ga posebno zabrinulo

Anthonyja Joshuu možda još samo Kubrat Pulev dijeli do spektakularnog meča s Tysonom Furyjem, a dođe li zaista do tog susreta, aktualni IBF, IBO, WBA i WBO prvak zadovoljan je izgledima s kojima ulazi u ring.

'AJ' već dobro proučio Furyjeve borbe s Deontayem Wilderom, a posebnu je pozornost izgleda posvetio onoj posljednjoj u kojoj je 'Kralj Cigana' zaustavio 'Brončanog bombardera' i od Amerikanca preoteo WBC titulu.

"Fury je inteligentan i ono što ste vidjeli protiv Wildera bila je dobro izvedena taktika za specifičnu vrstu borbe. On je prepoznao Wilderovu slabost, onu da se ne može boriti sa zadnje noge, i to je dobro iskoristio", rekao je Joshua u razgovoru za The Sun.

Iako poštuje Furyjevu vještinu i boksački stil, 31-godišnji Britanac ipak vjeruje da Tysonu ono što je prolazilo protiv Wildera, protiv njega proći neće.

"Fury zna da se mogu boriti sa stražnje, kao i s prednje noge. On zna da će patiti ako me pokuša napasti na isti način. Zašto? Zato što ga mogu kontrirati direktom, kao i desnicom s distance. Ali da, ljudi ovaj meč žele još više gledati sada kada znaju da se obojica možemo boriti u različitim stilovima", zaključio je Joshua kojeg 12. prosinca čeka meč s Kubratom Pulevom.

Linker
25. travanj 2024 03:39