K1 i Boks

Joshua uoči velikog revanša: `Neću se umiroviti ako opet izgubim`

Andy Ruiz Jr i Anthony Joshua
 Screenshot/Youtube
Anthony Joshua sljedećeg će se vikenda boriti za titulu boksačkog prvaka svijeta u teškoj kategoriji protiv Andyja Ruiza Jr-a, pola godine nakon što je protiv istog suparnika ostao bez WBA, IBF, WBO i IBO pojaseva.

Joshuin prvi poraz karijere šokirao je boksački svijet, a Britanac se našao na udaru kritičara. Neki, poput Tysona Furyja, poručili su mu da ode u mirovinu ako ponovo izgubi od Ruiza, no Joshua ima drugačije planove.

"Kažu mi da se umirovim ako izgubim sljedeću borbu. Niste mi govorili da uđem u dvoranu, pa kako mi onda imate pravo govoriti da izađem iz nje? Kunem se, borit ću se i s 50 godina. Borim se jer volim ovaj sport", odgovorio je Joshua gostujući na Sky Sport televiziji.

Veliki revanš na rasporedu je 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji, a na istoj priredbi nastupa i najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović, u meču protiv Erica Moline protiv kojeg brani WBC internacionalnu titulu u teškoj kategoriji. U prvom meču u lipnju Andy Ruiz Jr pobijedio je Joshuu nokautom u sedmoj rundi.

Linker
19. travanj 2024 21:33