K1 i Boks

Joshuin veliki plan za 'Brončanog bombardera': 'Nokautirao bih Wildera prije sedme runde!'

 Screenshot (YouTube)
Anthony Joshua tvrdi da bi u borbi s Deontayem Wilderom imao pristup potpuno drugačiji od onog kakvog smo gledali u njegovom revanšu s Andyjem Ruizom Jr-om.

'AJ' je, podsjetimo, u Saudijskoj Arabiji nakon 12 taktički odrađenih rundi svladao Ruiza i u svoje vlasništvo vratio WBA (Super), IBF i WBO pojaseve. Jedini od četiri najuglednija koji nedostaje njegovoj kolekciji je Wilderov WBC pojas.

'Brončani bombarder' svoju će titulu po 11. put braniti 22. veljače kada ga ponovno čeka susret s Tysonom Furyjem. Bit će to za američkog prvaka prvi nastup nakon studenog prošle godine kada je u sedmoj rundi nokautirao Luisa Ortiza.

Wilder je na sudačkim karticama u tom meču uvjerljivo gubio od kubanskog veterana, a onda je još jednom pokazao kako mu je dovoljan samo djelić sekunde i trenutak nepažnje njegovog suparnika.

"Meni to neće napraviti u sedmoj rudi jer ću ga do tada već nokautirati. To je ozbiljna borba i ne bih imao namjeru s njim boksati čitavih 12 rundi. Naravno, jedan od razloga je snaga njegovog udarca. Moj bi cilj bio ući u ring i završiti ga. Ne bih mu smio dopustiti da se počne osjećati ugodno. Njegov udarac me ne straši, ali znam da postoji. Wilder vas može nokautirati jednim udarcem, ali na meni je da eliminiram tu moć i dobro proučim kako se s njom nositi", izjavio je Joshua kojeg najvjerojatnije prvo čeka meč protiv Kubrata Puleva ili Oleksandra Usyka.

Linker
19. travanj 2024 04:21