K1 i Boks

Keith Thurman spreman za Pacquiaoa: 'Legendom se postaje tako da pobijediš legendu'

Keith Thurman
Keith Thurman neporaženi je svjetski boksački prvak velter kategorije koji to namjerava ostati i nakon nadolazećeg vikenda. To će pokušati promijeniti legendarni Manny Pacquiao u ringu unutar MGM Grand dvorane. S druge strane, Thurman iz tog ringa namjerava izaći sa "skalpom" jednog od najvećih ikad.

30-godišnji Keith "One Time" Thurman (29-0, 22 KO) tek je zapravo ušao u svoje najbolje boksačke dane. Vratio se iza teške ozljede, odradio povratnički meč i sad je spreman za izazov karijere. U subotu ga čekaju svjetla Las Vegasa, veliki PPV program i jedan od najvećih boksača u povijesti s druge strane ringa. Thurman je meč najavio gostovanjem u emisiji na FOX televiziji, gdje je upitan smatra li Filipinca svojim najtežim protivnikom do sada.

"Nikoga ne smiješ prozvati svojim najtežim protivnikom dok ti on to ne dokaže u ringu. On bi to mogao biti, ali ja to ne znam. Saznat ću uskoro. On je legenda i sad je samo pitanje je li tolika legenda da s 40 godina može savladati neporaženog svjetskog prvaka kao što sam ja? Isto tako ćemo saznati jesam li ja neporažen s razlogom. Tko je bolji za testirati me nego što je to legendarni Manny Paquaiao?", odgovorio je Thurman, da bi automatski dobio pitanje je li spreman preuzeti mjesto koje bi eventualno Pacquiaovo umirovljenje ostavilo.

"Spreman sam uzeti njegove mjesto, bio sam to spreman već prije šest godina kad sam prozivao njega i Floyda Mayweathera, a imao sam 24 godine. Uvijek sam imao namjeru postati legenda sporta, a to možeš postati na dva načina. Prvi je da pobjeđuješ legende, a drugi je da kreiraš sam svoju ostavštinu. Ja imam priliku kreirati svoju ostavštinu pobjedom nad legendom. I jedva čekam iskoristiti tu priliku", najavio je boksač kojeg su do ozljede mnogi smatrali najboljim boksačem svijeta neovisno o kategoriji.

Thurman je upitan i o tome što je u svibnju i lipnju prema kladionicama bio favorit, dok se to sada promijenilo i Pacquiao ima blagu prednost.

"Gledajući po kladionicama, ja sam B strana. No, meč se još nije dogodio i to je jedino što je bitno. Moguće da se nekima ne sviđa što govorim, isto kao što je moguće da sam mu ušao pod kožu. Ali, sigurno sam ušao pod kožu njegovim sunarodnjacima koji se vole kladiti. Oni žele vidjeti Keitha Thurmana kako pada pa su krenuli uplaćivati. Na kraju dana, ja sam sretan jer sam na kraju ja taj koji će biti najbolje plaćen", uz osmjeh je na kraju rekao boksač koji će pokušati ujediniti sva četiri elitna pojasa velter kategorije. Trenutno ima onaj prema WBA, kojeg će u subotu braniti. Nakon toga može krenuti na Terencea Crawforda i ostatak prvaka trenutno najkvalitetnije boksačke divizije na svijetu.

Linker
17. travanj 2024 18:19