K1 i Boks

Kovaleva je strah sudačke odluke u korist Canela: 'Imam loše iskustvo, trudim se ne razmišljati o tome'

Sergey Kovalev
 screenshot/Youtube
Sergey Kovalev pokušava što opušteniji ući u subotnji meč protiv Canela Alvareza, u kojem će braniti svoju titulu WBO prvaka poluteške kategorije. Kaže da mu je samopouzdanje veliko te vjeruje u pobjedu, no ne može pobjeći od straha u kojem bi mu pobjeda bila oduzeta nepravednom sudačkom odlukom.

Ponovno je velik meč pred Sergeyem Kovalevim. Nekoliko godina nakon što je bio na vrhuncu, kad je dočekao dva velika meča protiv Andrea Warda, 36-godišnji ruski boksač ponovno ima veliku priliku pokazati svijetu koliko je dobar. U njegovu kategoriju ga je došao izazvati Saul "Canelo" Alvarez, boksač koji samim svojim imenom donosi pažnju. Kako fanovi, tako i medija, koje isto tako zanima u kakvom stanju ovaj meč čeka opaki ruski nokauter.

"Osjećam se sjajno, a ovdje sam došao osigurati vječnu slavu, napisati povijest. Prije nekoliko mečeva, kad sam počeo raditi s Buddyjem McGirtom i Teddyjem Cruzom, oni su mi vratili vjeru i samopouzdanje. S ovim timom mogu više nego prije. Vidjeli ste u mojim prošlim mečevima što se promijenilo. Sad sam spreman boriti se 12 rundi", rekao je Kovalev u jučerašnjem razgovoru s medijima, da bi se onda okrenuo onome što predstavlja njegov protivnik:

"Poštujem Canela, kao što poštujem njegove poteze i rizik u koji je ušao. U ovom sportu samo pravi muškarci idu dokazivati kako su pravi borci, a Canelo je upravo to. No, ovo je moja divizija u kojoj sam od svog prvog meča i želim ispisati njenu povijest. Trenutno je kategorija toliko dobra, otvara se toliko dobrih mečeva da je čak i Canelo odlučio doći u nju. Ja sam osobno spreman u subotu razočarati jako puno ljudi jer znam koliko on ima navijača."

Ipak, u jednom drugom razgovoru otkrio je kako ne može prestati razmišljati o tome što će se dogoditi ako meč ode do sudačke odluke. Još uvijek nije prebolio poraz iz prvog meča protiv Andrea Warda, gdje je po mnogima zakinut za pobjedu. Taj poraz jako je loše psihički djelovao na njega, pa u revanšu protiv Warda nije bio na potrebnoj razini i tog puta je čisto izgubio. Trebalo mu je neko vrijeme da vrati stari status, a sad ga mečem protiv Canela ponovno stavlja na kocku. Priznao je kako ga je strah sudačke odluke.

"Imam neki osjećaj da bi se nešto tako moglo dogoditi jer već imam iskustva s tim. No, ne smijem se koncentrirati na to, moj je posao pružiti ljudima dobar boks, dobar meč. Želim da pričaju kako je to bio jedan od najboljih mečeva koji su gledati, meč godine. To je zapravo i bolje nego da pobijediš, a da ti suci poklone tu pobjedu. Tako da, sama pobjeda nije mi važna, važno mi je pružiti ljudima meč po kakav su došli", izjavio je za Fight Hub.

Canelo Alvarez je unatoč tome što prvi put nastupa u poluteškoj kategoriji veliki favorit na kladionicama. Jedna domaća na njegovu je pobjedu postavila tečaj 1.25, dok je na Kovalevu tečaj čak 3.70. Ako netko vjeruje da će on ostvariti pobjedu te bude dovoljno hrabar da na to uplati veći iznos, Kovalev bi mu trikumfom mogao donijeti itekako vrijednu zaradu.

Linker
19. travanj 2024 16:22