K1 i Boks

Kraj pregovora: Joshua ugovorio novu obranu pojasa, poznati svi najbitniji detalji!

 dpa Picture-Alliance/AFP
Sada konačno znamo sve najbitnije detalje oko iduće borbe Anthonyja Joshue. Dugačkim pregovorima je stigao kraj i obvezni IBF-ov izazivač Kubrat Pulev objavio je da je meč njega i 'AJ-a' službeno dogovoren, a nedugo nakon bugarskog udarača vijest je potvrdio i aktualni prvak.

Anthony Joshua i Kubrat Pulev borit će se 20. lipnja na stadionu Tottenhama koji inače za nogometne događaje može primiti nešto više od 62 tisuće gledatelja.

Velika vijest osvanula je u ponedjeljak na Facebooku bugarskog udarača, a u njegovoj poruci, koju su prenijeli gotovo pa svi ugledni svjetski mediji, stajalo je:

"Ugovor je službeno potpisan. Veselim se što ću svijetu pokazati koliko sam snažan."

Spomenimo i da je IBF-ov rok za dogovor meča bio do 3. ožujka, nakon čega se, u slučaju da je izostala potvrda, trebalo pristupiti 'purse bidu', odnosno licitaciji honorara.

Pregovori oko ove borbe trajali su nekoliko mjeseci, a lokacija je bila jedna od najvećih nepoznanica. Osim Tottenhamovog stadiona, favorit u utrci bio je i Arsenalov Emirates.

Joshui (23-1) će ovo biti prva obrana WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojaseva nakon što ih je prošlog prosinca vratio u revanšu s Andyjem Ruizom Jr-om.

38-godišnji Pulev (28-1) u ovom će okršaju loviti devetu uzastopnu pobjedu, a jedini poraz u karijeri doživio je 2014. godine kada ga je u borbi za svjetski naslov nokautirao Vladimir Kličko.

Linker
19. travanj 2024 04:04