K1 i Boks

Kraj velike pravne bitke: Canelo Alvarez raskinuo suradnju s Oscarom De La Hoyom!

Saul 'Canelo' Alvarez i Oscar De La Hoya
 JOHN GURZINSKI / AFP
Nedugo nakon velike vijesti, u javnost je procurilo i ime borca s kojim bi Alvarez mogao uskoro u ring

Nakon nekoliko dana pregovora, predstavnici Canela Alvareza i Golden Boy Promotionsa postigli su dogovor oko prekida suradnje, javlja ESPN.

Eddy Reynoso, Alvarezov menadžer i trener, potvrdio je veliku vijest.

"Kao menadžer i trener Saula 'Canela' Alvareza dozvoljavam si da prenesem boksačkoj zajednici i svim našim fanovima informaciju kako je Canelo od 6. studenog slobodni agent. Tako da smo sada spremni nastaviti s njegovom karijerom. Svih ovih dana smo naporno radili u dvorani kako bi bili u sjajnoj formi i kako bi spremi dočekali borbu još ove godine. Datum, protivnika i lokaciju ćemo objaviti uskoro. Vratit ćemo se jači no ikad i pokazati da je meksički boks najbolji", poručio je Reynoso.

ESPN je dodatno preko svog izvora saznao da bi planirani datum Canelovog povratka trebao biti 19. prosinca, a kao njegov protivnik spominje se IBF-ov prvak u supersrednjoj kategoriji Caleb Plant (20-0, 12 KOs).

(L-R) Saúl -CANELO- ÁLVAREZ (MEX) vs Daniel JACOBS (USA) during the box fight - WBC - WBA - IBF - RING MIDDLEWEIGHT TITLES, 12 ROUNS, at the T-MOBILE Arena, Las Vegas, Nevada, United States, on May 4, 2019

<br><br>

(I-D), Saúl -CANELO- ÁLVAREZ (MEX) vs Daniel JACOBS (USA) durante la pelea de Box - WBC - WBA - IBF - RING MIDDLEWEIGHT TITLES, 12 ROUNS, en el T-MOBILE Arena, Las Vegas, Nevada, Estados Unidos, el 04 de Mayo de 2019.
Osvaldo Aguilar / Mexsport/ AFP
Canelo Alvarez

Još 2018. godine Alvarez je s DAZN-om potpisao nevjerojatan ugovor na 11 borbi vrijedan 365 milijuna američkih dolara. Bio je to u tim trenucima najveći ugovor u povijesti sporta, ali i ugovor po kojem je meksički nokauter do dana današnjeg odradio samo tri borbe.

Sve ovo događa se otprilike dva mjeseca nakon što je svjetski boksački prvak tužio Golden Boy Promotions i streaming platformu DAZN zbog nepoštivanja ugovora. Canelo je tada preko svojih predstavnika na sudu tražio barem 280 milijuna dolara i raskid suradnje.

Osim s Golden Boy Promotionsom, a samim time i njegovim čelnikom Oscarom De La Hoyom, Canelo je u konačnici raskinuo i suradnju s DAZN-om.

O cijeloj se novonastaloj situaciji u petak oglasio i sam De La Hoya koji je otkrio kako su sve strane ipak uspjele postići prijateljsko rješenje u sudskom procesu koji je posljednjih dva mjeseca privlačio veliku pozornost boksačke javnosti.

"Tužba je riješena na zadovoljstvo svih i Canelu želimo najbolje u budućnosti. A mi ćemo u snažnom partnerstvu s DAZN-om nastaviti prikazivati svoj širok spektar talenata koji uključuje superzvijezde u usponu poput Ryana Garcije, Jamieja Munguije i Vergila Ortiza Jr-a. Svi oni posjeduju talent i potencijal da postanu iduća najveća zvijezda u našem sportu", potvrdio je De La Hoya.

Svjetski prvak Alvarez je, spomenimo, pojaseve osvajao u četiri različite kategorije, a posljednji smo ga put u akciji gledali 2. studenog 2019. kada je u 11. rundi nokautirao Sergeya Kovaleva i tako svojoj kolekciji dodao WBO titulu u poluteškoj.

Linker
23. travanj 2024 13:00