K1 i Boks

'Kralj Cigana' tvrdi da je pristao na meč s Mikeom Tysonom: 'Dobio sam telefonski poziv...'

Tyson Fury
 Al Bello/Getty Images/AFP
U moru imena koja se posljednjih dana povezuju s Mikeom Tysonom, sada se pojavilo i ono aktualnog WBC-ovog prvaka Tysona Furyja koji tvrdi da je pristao na okršaj s boksačkom legendom.

"Dobio sam telefonski poziv zbog borbe protiv Mikea Tysona. Nisam mogao vjerovati. Pitali su me želim li se boriti s njim u ekshibicijskom meču, odmah sam rekao - naravno!" - otkrio je Fury u razgovoru s BT Sportom.

No, to što je on pristao na taj meč ne znači da ćemo isti i zaista gledati. Svjestan je toga i sam 'Kralj Cigana' koji je ubrzo nadodao:

"Iskreno, mislim da se to neće realizirati. No, smatram da je on definitivno ozbiljan oko toga da odradi neke borbe. Već se dva puta borio s Holyfieldom i sad su obojica stari... Ali tko sam ja da išta govorim i da procjenjujem tko je sposoban za što? Nakon toliko nevjerojatnih priča ne bih želio biti taj koji će pokušati uništiti nečije snove. Ako su njih dvojica spremni i zdravi za borbu, onda ih pustite da rade ono što žele raditi. To je njihov život, a ne moj", poručio je Fury.

A što se tiče Iron Mikea, pregledom borilačkih portala može se zaključiti da njemu ponuda za povratnički meč uopće ne nedostaje.

Tako se ovih dana, osim spomenutog Evandera Holyfielda, kao imena njegovih potencijalnih suparnika najviše pojavljuju ona bivšeg svjetskog prvaka Shannona Briggsa, ali i MMA legendi Tita Ortiza te Wanderleija Silve.

Linker
25. travanj 2024 12:38