K1 i Boks

Legenda velikog srca: Pacquiao je meč s McGregorom prihvatio zbog žrtava koronavirusa!

Manny Pacquiao
 John Gurzinski / AFP
"Oba borca se već spremaju za ovaj epski boksački okršaj"

Conor McGregor i njegov menadžer Audie Attar već su rekli svoje, a da priča o novom borilačkom spektaklu drži vodu potvrdilo je i priopćenje iz ureda filipinskog senatora i boksačke legende Mannyja Pacquiaa.

Iako se neko vrijeme nagađalo je Conor samo tražio pozornost javnosti i da se ovdje radi tek o njegovoj želji, nove informacije govore da ćemo najvjerojatnije početkom iduće godine Irca gledati u još jednom boksačkom izletu.

"Zbog svih filipinskih COVID-19 žrtava, senator Manny Pacquiao sljedeće će se godine boriti s UFC-ovom superzvijezdom Conorom McGregorom", stajalo je u priopćenju koje prenosi britanski DailyMail.

"Ogroman dio njegove zarade proslijedit će se onima koji su u cijeloj zemlji pogođeni ovom pandemijom. Naši odvjetnici dovršavaju sve povjerljive detalje, a oba borca se već spremaju za ovaj epski boksački okršaj", navedeno je u nastavku priopćenja.

Prođe li sve prema planu, McGregoru će ovo biti prvi nastup nakon što je u siječnju u UFC-ovom kavezu za svega 40 sekundi porazio Donalda Cerronea. Irac je, podsjetimo, u svojoj karijeri odradio jedan profesionalni boksački meč i to protiv još jednog velikana - Floyda Mayweathera Jr-a. Njihov susret imali smo priliku gledati krajem kolovoza 2017., a pobjedu u istom tehničkim je nokautom u 10. rundi odnio bivši svjetski prvak.

S druge strane, 41-godišnji Pacquiao posljednji je put u ringu viđen 20. srpnja 2019. kada pobijedio Keitha Thurmana u okršaju za WBA (Super) titulu u velter kategoriji.

Popularnog Filipinca mnogi smatraju jednim od najboljih boksača u povijesti. 'PacMan' je i jedini koji je u povijesti boksa osvajao titule u čak osam različitih težinskih kategorija, ali i jedini koji je bio svjetski prvak kroz četiri različita desetljeća.

Boxer Manny Pacquiao of the Philippines celebrates after beating Jessie Vargas with a unanimous decision to win the WBO welterweight championship at the Thomas & Mack Center in Las Vegas, Nevada on November 5, 2016. (Photo by John GURZINSKI / AFP)
John GURZINSKI / AFP
Manny Pacquiao

Linker
18. travanj 2024 20:49